Kepez İlçesinde 6 yılda, 37 ayrı eğitim kurumun yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Başkan Hakan Tütüncü, Ahatlı ve Yeni Doğan mahallerine okul müjdesi verdi.
Başkan Hakan Tütüncü, tapu tahsisi ve imar haklarıyla gecekondudan modern bir şehre dönüşümünü sağladığı Ahatlı ve Yeni Doğan mahallelerine söz verdiği okul binalarını kazandırıyor.
"Eğitim bizim için çok önemli." diyen Başkan Tütüncü, "Eğitim yatırımlarına çok önem veriyoruz. Gerek Milli Eğitim Bakanlığımız gerekse hayırsever işbirliği ve belediyemizin çalışmalarıyla 6 yılda 37 ayrı okulu ilçemize kazandırdık."dedi.
İKİ MAHALLEYE 50 DESLİK
Mülkiyet problemlerini çözdükleri arazilerin üzerine yeni okulların inşa edilmesine devam edildiğini belirten Tütüncü, şöyle dedi:" Ahatlı’da 9 bin 600 m2’lik alana 36 derslikli bir ilkokul inşa edilecek. Bu okul son derece önemli bir yatırım olacak. Okul ihtiyacı hızla artan mahallede, yeni bir eğitim kurumuna ihtiyaç vardı. Yatırım programına alınan bu okulumuz, en kısa sürede projelendirip ihale aşamasına gelecek.
Gelişen mahallelerimizden bir tanesi olan Yeni Doğan Mahallemize de 24 derslikli okul binası inşa edilecek. Okul binası, Meclis kararıyla belediyemizin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tahsis ettiği 4 dönümlük arsaya yapılacak. Bu okul ihale aşamasına geldi. Bu eğitim yatırımlarıyla Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan’ın okul ihtiyacı ortadan kalkmış olacak."
Kepez’de, yoğun bir genç nüfusun yaşadığına dikkat çeken Tütüncü, çocuklara ve gençlere çocuklarımıza yeni eğitim imkanlarını sunabilmek için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Başkan Tütüncü, 1. döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kepez Belediyesi işbirliğiyle Yeni Doğan Mahallesi’ne,16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu; Kepez Belediyesi’nin himayesinde, hayırsever desteğiyle de Kültür Mahallesi’ne 24 derslikli, 200 kişilik pansiyon binası olan Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi inşa edilmişti.