Kepez Belediyesi’nin geleneksel hale getirmek amacıyla başlattığı halk oyunları festivali, terör olayları nedeniyle iptal edildi.
Kepez Belediyesi Ulusal Halk Oyunları Festivali, yaşanan terör olayları nedeniyle bu yıl iptal edildi. Birincisi 2014 yılında düzenlenmiş olan festival, kültürümüze, folklorumuza, birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan bir etkinlik olacağı düşüncesiyle başlatılmıştı. Halk oyunlarıyla ilgili festivalde tüm kesimleri temsil etmesi için davet edilmiş halk oyunları topluluklarına, nedenleri de açıklanarak festivalin iptal edildiği bilgisi yapıldı.
ŞEHİTLERİMİZİN ACISINI YAŞIYORUZ
Ülkemizde son günlerde artan terör olayları nedeniyle iptal kararı alındığı açıklayan festival komitesi, kamuoyuna duyuru yaptı. Ülkemizin her bölgesinden olduğu gibi Antalya’da da şehit haberlerini üzülerek izlediklerini belirten Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, “Amacı Türk kültürüne hizmet etmek olan festivalimizi, ülkemizin içinde bulunduğu bu şartlarda düzenlemeyi uygun görmedik. Gencecik evlatlarımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.