Hindistan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, Antalya Valisi Muammer Türker’i ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Antalya Valisi Muammer Türker, G 20 Liderler Zirvesi çalışmaları hakkında Büyükelçi Kulshreshth’e bilgi aktararak yapılan hazırlıklarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Vali Türker, ayrıca Hindistan’ın Expo 2016 Antalya’ya katılacak olmasından dolayı Kulshreshth’e teşekkür etti.
Büyükelçi Kulshreshth de, Antalya’ya ilk defa geldiğini belirterek hem bir nezaket ziyareti hem de başbakanlarının katılacağı ve çok önemsedikleri G 20 Liderler Zirvesi hazırlıkları ile ilgili görüş alış verişinde bulunmak istediklerini söyledi. G 20 Liderler Zirvesi nedeniyle Antalya’yı daha sık ziyaret edeceğini ifade eden Büyükelçi Kulshreshth, Expo 2016 Antalya alanını gezerek yetkililerden bilgi alacağını da aktardı.
Vali Türker, ziyaretin sonunda Büyükelçi Kulshreshth’e Expo 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık plaketi ile Türkçe ve İngilizce Antalya kitabı hediye ederken, Büyükelçi Kulshreshth ise Vali Türker’e Hindistan’daki İslam mimarisi ve sanatı hakkında bir kitap takdim etti.