Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Antalya Valisi Muammer Türker’i makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye ve kardeş ülke Kazakistan ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi. Kazakistan ile ticaret hacminin artırılması gerektiğini, geçen yıl Antalya’ya 270 bin Kazak turist geldiğini söyleyen Vali Türker, başta ticaret ve turizm olmak üzere her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.
Expo 2016 Antalya’ya Kazakistan’ın katılımı konusunun iki ülke Cumhurbaşkanlarının baş başa yaptığı görüşmede de gündeme geldiğini hatırlatan Vali Türker, Büyükelçi Tüymebayev’den desteklerini istedi.
KAZAK TURİSTLER ANTALYA’YA GELMEK İSTİYOR
Valilik Şeref Defterini imzalayan Büyükelçi Tüymebayev de, ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Vali Türker’i tebrik ederek başarı dileklerini bildirdi.
Kazakistan Türkiye ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirterek geçen yıl Türkiye’ye gelen Kazak turist sayısının 450 bin olduğunu kaydeden Tüymebayev, Kazakistan’da herkesin Antalya’yı bildiğini ve gelmek istediğini anlattı. Kazakistan’da birinci turizm destinasyonu olan Antalya’ya gelen Kazak turistlerle, Antalya’dan konut alan vatandaşlarının sorunlarını anlatan Tüymebayev, Vali Türker’den destek istedi. Tüymebayev, ayrıca Antalya’da bir parka veya caddeye Kazakistan ismi verilmesi isteklerini de iletti.
Ziyaretin sonunda Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev Vali Türker’e ülkesi hakkında kitaplar takdim ederken, Vali Türker, Expo 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık hediye etti.
Ziyarette Büyükelçi Tüymebayev’e Alanya Fahri Konsolosu Ahmet Cebeci eşlik etti.