Türkiye’nin ilk exposu olan EXPO 2016 Antalya’ya Kenya da katılıyor. Kenya ülke komiseri Stella Nkırote Kırera, anlaşmaya imza koydu.
Kenya Tarım Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanlığı tarafından ülke komiseri olarak atanan Stella Nkırote Kırera, EXPO 2016 Antalya’nın yapılacağı alanda incelemede bulundu. Ülke komiseri Kırera’yı, alandaki yönetim binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan, Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman karşıladı. Kenya bahçesinin yeri, inşaat çalışmaları ve ticari faaliyetler konusunda brifingin ardından katılım anlaşması imzalandı . EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan, “Kenya’yı expoda görmekten mutluyuz. Antalya yılda 15 milyona yakın turistin geldiği bir turizm kenti. Bu kenti ikinci vatanınız gibi görün” dedi. Kenya ülke komiseri Kırera da, EXPO 2016 Antalya’da bulunmaktan dolayı memnun olduklarını ifade etti.
Katılım anlaşmasına Akturan ile Kırera imza koydu. Anlaşmaya göre Kenya, bin 200 metrekare bahçe yapacak. Genel Sekreter Vekili Akturan, Kenya’nın bayan ülke komiserine EXPO 2016’nın simgesi olan Şakayık ile birlikte Antalya kitapçığı ve çeşitli hediyeler sundu.