Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, banka anlaşmasıyla sağlanan promosyon bedelinin tamamını 500 personele Bin 840’ar TL olarak dağıttı.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek banka promosyonunu personeline dağıtan Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, ikinci promosyon döneminde de personelini sevindirdi. Promosyon ödemelerinde kanunen zorlayıcı bir hüküm olmamasına rağmen personeline bu yönde bir jest yapan Başkan Tütüncü, ilk olarak 2009 yılında, 429 işçiye, 117 memura ve 21 sözleşmeli personele kişi başı 679 TL banka promosyonu ödemesi yapılması talimatı vermişti. Hizmet-İş Sendikası, bu davranışı nedeniyle Tütüncü’ye teşekkür plaketi sunmuştu. Tütüncü, promosyon anlaşmasının ikinci döneminde de aynı jesti uyguladı.
Belediyelerin personeline borçlu kalmaması gerektiğini savunan Tütüncü, banka anlaşmasıyla sağlanan promosyon bedelinin tamamını 500 personele Bin 840’ar TL olarak dağıttı. Bankanın yüzde 70’ini personele ödenmesini istediğini belirten Tütüncü
“Yönergeler de hukuki yaptırımı çok zayıf olan metinlerdir. Yönerge de banka yüzde 70’inin personele ödenmesini istiyor. Biz yüzde 100’ünü personelimize ödedik. Promosyon parasıyla makam arabası, bilgisayar gibi araçlar da alabilirdik, başka şeyler de yapabilirdik. Ama tercihimiz paranın tamamının personele eşit olarak dağıtılmasından yana oldu.” diye konuştu.