Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Kentsel Dönüşüm Projesi Bakanlar Kurulu’nun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı. Artık projenin önünde hiçbir engel kalmadığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, buradaki evlerin değerinin artacağını söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepezaltı ve Santral mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kepezaltı ve Santral mahallelerinde yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım filmini vatandaşlarla birlikte izleyen Başkan Türel, projenin detaylarını anlattı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de katıldığı halk buluşmasında, konuşan Başkan Türel, Kepezaltı ve Santral mahallesi sakinlerinin yıllardır beklediğini belirterek, “Burada arsa tapusunun dağıtılması gündemdeydi. Eğer arsa tapusu dağıtılsaydı Kepezaltı Santral mahalleleri bizim gönlümüzdeki değeri bulmazdı. Aslında bu sorunu çoktan çözmüş olacaktık. Ancak 2009 da bir reklam arası verdik. 5 yıl maalesef bir çivi dahi çakılamadı” dedi. Kepezaltı ve Santral mahallerine kentsel dönüşüm projesi yapmanın hiç de kolay olmadığını ifade eden Türel şöyle konuştu:
“Mahalle sakinlerimizle Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde toplantı yaparak ne yapılacağının kararını verdik. Orada size ne istiyorsunuz? diye sorduk. Dediniz ki arsa yerine dairelerimize misli misli değer katacak kazandıracak bir proje olsun. Kolları sıvadık müracaatlarımızı yaptık. Bu projeyi yapmak için Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkartmak gerekiyordu. Kepezaltı kararı için bütün bakanların başbakanımızın imzası da yetmedi. Ondan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı gerekti. Onu da takip ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız da projeyi onayladı. Artık projemiz hazır. Vatandaşımızın malını kat ve kat değerlendiriyoruz. Sizler en iyi yerlerde yaşamaya layıksınız. Hem maddi hem manevi olarak yorulmayacaksınız. Taşınacaklar için taşınma ve kira yardımı yapacağız. Tapu masrafı olmayacak. Hiçbir zaman eliniz cebinize gitmeyecek.”
UZMANLAR YANITLAYACAK
Bölgeye bir ofis açarak bölge halkını bilgilendireceklerini söyleyen Başkan Menderes Türel, “Ofis inşaatı bu hafta başlayacak. Bütün sorularınızı gelip soracaksınız. Uzmanlarımız bütün sorunlarınızı cevaplayacak. Hakan başkanımızla birlikte sizinle toplantılar yapacağız. Yeter ki siz müsterih olun. Bu yenileme büromuzda sizinle mutabakat yapmamız gerekiyor. Bu mutabakatı önümüzdeki Ocak ayına kadar bitiririz. Bunları bitirdikten sonra artık detay projeler ortaya çıkmış olacak. Bu detaylar çok önemli kimin nerede hangi daireye sahip olacağını göreceksiniz. Ayrıca siz istediniz biz de size söz vermiştik. Herkes olduğu bölgede komşularıyla birlikte olacak. Ayrıca hak sahiplerine verilecek dairelerle diğer daireler de aynı olacak. Aynı kalitede malzeme kullanılacak. Malzeme listesini size de sunacağız. En kalitelisinden olacak” dedi.
ANTALYA’NIN ÇEVRESİ DEĞİŞİYOR
Kepezaltı Santral projesinin önemli bir yenileme projesi olduğunu vurgulayan Başkan Türel şunları dile getirdi:
“Antalya’nın çehresini buradan değiştirmeye başlayacağız. Tam karşınıza Göçerler’e bin yataklı hastane geliyor. Bunlar bölgenin değerini arttıracak projeler. Hızlı tren hemen arkanıza gelecek. Bunların hepsi buraya değer kazandıracak. Cezaevi Kavşağı’nda Pazar günü piknikten dönenlerin araçları nedeniyle trafik varyanta kadar uzanıyor. Buraya katlı kavşak yapacağız. Bu hizmetlerin gerçek sahipleri sizlersiniz. Sizler çalışan kadroları göreve getirince oluyor. Destek sizden hizmet bizden. Bizler bu hizmetleri yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bakanlar kurulu kararını Kepezaltı santral diye çıkartabiliyoruz. Cumhurbaşkanımız bu projeyi bekletmeden imzalıyor. Neden biliyor musunuz sizin sayenizde.”
Kentsel Dönüşüm Projesi için müteahhit anlaşmasının yüzde elli -yüzde elli olduğunu açıklayan Başkan Türel, “Eğer biz size arsa tapusu verseydik 400 metrekare arsası olan 240 metrekare bir inşaat alanına sahip oluyor. Bu da 120 metre karelik bir ev sahibi olmasını sağlıyor. Bu dairenin satış bedeli de 106 bin lira oluyor. Satarsan da oturursan da bedel 106 bin lira. Ancak biz projeyi tamamladıktan sonra 120 metrekare değil 170 metrekarelik bir daireye sahip oluyorsunuz ve dairenin metrekaresi lüks konutlarla 1000 lira değil 2500 lira olacak. Ben en azını söylüyorum. Belki de 3000, 3500 liraya çıkacak. Ama biz size ihtiyatlı rakamlar söylüyoruz. Yani 170 metrekarelik daireyi sattığınızda 480 bin liralık daireye sahip olacaksınız. Neredeyse 5 misli bir değere denk geliyor. Bir koyup beş almaya var mısınız?” ifadelerini kullandı.