Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü ve Konyaaltı Belediyesi arasına kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.
Konyaaltı Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen kan bağışına, belediye başkan yardımcısı Edip Bahadır ve belediye personeli katıldı. Fıtık ameliyatı olan ve istirahatli bulunan Başkan Muhittin Böcek ise kampanyaya katılamadı. Tetkikleri yapılan personel sırası ile kan bağışında bulundu.
Kızılay’ın önemli bir kamu görevi yapan kuruluş olduğunu belirten Bahadır, kan vermenin ise insanı bir görev olduğunu söyledi.
Kan bağışına belediye olarak her yıl destek olduklarının altını çizen Bahadır, “ Halkımızın kan bağışına zaman zaman destek olmadığını biliyoruz. Verilen her kan bir sağlık kurtaracaktır. Verilen kan, ihtiyacı olan vatandaşımızı hayata bağlayacaktır. Bu ulvi göreve belediye olarak katkı veriyoruz. Vatandaşlarımızı her zaman kan bağışı yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Kendisinin de üniversite yıllarından itibaren düzenli kan bağışçısı olduğunu ifade eden Bahadır, “ 1985 yılında organ bağış kartımı doldurdum. Ama rahatsızlıklarımdan dolayı 5 yıldır kan bağışında bulunamıyorum. Kan bağışının artması için elimden gelen desteği veriyorum” dedi.
Antalya Kan Bağışı Merkez Müdürü Hülya Çolsak, kanın ilaç gibi üretilemediğini ve o nedenle gönüllü insanlara ihtiyaçları olduklarını kaydetti.
2005 yılından güvenli kan temini projesini yürüttüklerini belirten Çolsak, “ Her geçen yıl kan bağışçısı sayımız artıyor. Şuan Avrupa ülkelerinin seviyesine yaklaştık. Ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 87’sini karşılayabiliyoruz. Birkaç yıl içinde amacımız yüzde 100’ünü karşılamak. Tüm toplumun her kesiminin desteği çok önemli” şeklinde konuştu.
Desteklerinden dolayı Çolsak, Bahadır’a çiçek takdim etti