On bir ayın sultanı Ramazan ayına günler kala Konyaaltı Belediyesi, ilçede cami ve mescitlerin temizliği çalışmalarına hız verdi.
Konyaaltı Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla camilerde temizlik çalışması başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilk olarak Arapsuyu Mahallesi Arapsuyu Eski Cami’nde temizlik çalışması yaptı. Ekipler, donanımlı temizlik malzemeleriyle camiyi temizleyerek, esans ve gülsuyu ile ibadete hazırladılar.
İlçe sakinlerinin temiz ve hoş kokan bir ortamda ibadetlerini yapabilmesi için Ramazan ayı boyunca camilerin gül suyu ile yıkanacağını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz cami temizleme ekibimiz, manevi duyguların yoğunlaştığı ramazan ayında halkımızın ibadetlerini rahatça yapabilmesi için, ilçe ve yaylalarımızda bulunan tüm cami ve mescitlerin temizliğini yapıp, gül suyu ile yıkıyor” dedi.
Uygulamanın vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Başkan Böcek, Konyaaltı’nda bulunan 63 caminin yıl boyunca, her hafta düzenli olarak temizlendiğinin de söyledi.