Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kısa bir süre önce temeli atılan Çocuk Kreşi’nin inşaatında sona gelindiğini bildirdi.
Önümüzdeki günlerde kreşin açılışını yapacaklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Expo 2016 Antalya Parkı ile Yaşlılar Kreşi-Kadınlar Sanat ve Eğitim Lokali Projelerinin de yapımına hızla devam ettiklerini söyledi. 180 çocuk kapasiteli kreşin bodrum ile birlikte beş kattan oluştuğunu belirten Başkan Böcek, 611 metrekare kapalı alanı olan kreşin 10 derslikli olduğunu kaydetti.
Expo 2016 Antalya Parkı Projesi ile Akkuyu, Pınarbaşı ve Toros mahallelerinin yeniden şekillendiğini kaydeden Başkan Böcek, Akkuyu mahallesinde 32 bin metrekare alan üzerine planlanan projenin de inşasının hızla devam ettiğini bildirdi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, proje içersinde bitki tüneli, 400 metre uzunluğunda ve 2 bin metrekare alana sahip dere formunda havuz, süs havuzları, suni çim kızak pisti, kafeteryalar, Expo Okulu, atölyeler, fitness merkezi, temalı çocuk oyun alanları, macera parkuru, gösteri alanı gibi pek çok doğayla bütünleşik unsurun da yer aldığını kaydetti.
Yapımına kısa zaman önce başlanan Yaşlılar Kreşi-Kadınlar Sanat ve Eğitim Lokali’nin inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini de söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, Proje içerisinde kütüphane ve ilk yardım odası, çatı bahçesi ve çocuk oyun salonlarının da bulunduğunu vurguladı. Başkan Böcek, 200 kişilik konferans salonunun yanı sıra el sanatları, müzik, bilgisayar ve yabancı dil gibi dersliklerle de projenin; bölge sakinleri için mesleki ve sanat eğitim yuvası olacağını bildirdi.