Korkuteli İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında Özel Umut ve Rehabilitasyon merkezini ziyaret etti.
Engelliler Haftası kapsamında Özel Umut ve Rehabilitasyon Merkezine bir ziyaret düzenleyen Kaymakam Erol Tanrıkulu ve beraberindekiler, engelli öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarete Kaymakam Erol Tanrıkulu yanı sıra Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, İlçe Jandarma Komutanı Mutluay Oskay, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz katıldı.
Kaymakam Tanrıkulu ve beraberindekilere Özel Umut ve Rehabilitasyon merkezi Kurucu Müdürü Bayram Serik tarafından bilgiler verildi.
Özel Umut ve Rehabilitasyon merkezi Kurucu Müdürü Bayram Serik, “Böyle özel günlerin bizler için anlam ve önemi büyüktür. Son yıllarda engellilik ile ilgili Ülke politikası ve toplumsal bilincin uyanmasını yönelik önemli gelişmeleri memnuniyet ile izlemekteyiz. Bu gelişmelerde böyle özel günlerinde payı olduğuna inanıyoruz. Engellilerin Topluma katılmalarındaki engeller son yıllarda yavaş yaş olsa da kalkmaktadır. Eve kapatıldıkları hor görüldükleri utanılan birer birey olmaktan hak ettikleri gibi saygı duyulan onore edilen toplumun birer tamamlayıcı olma yolunda doğru gitmektedirler” dedi.
Kaymakam Tanrıkulu, Rehabilitasyon merkezlerinin 4 duvar arasında değil de, önünde bahçesi olan bir yerlerde eğitim vermesi gerektiğini, bu konuda girişimlerde bulunularak, rehabilitasyon merkezinin bağımsız bir bina olmasını isteyerek, burada eğitim alan öğrencilerin bakış açılarının değişmesi için iş okulları olabilir, farklı alanlar oluşturulabilir” dedi.
Tanrıkulu, “Günlük yaşantımızda cadde ve sokaklarda çok sayıda engelli kişi ile karşılaşmamamızın nedeni engelli kişilerin mevcut olmaması değil, bu kişilerin dış mekân kullanımlarında yaşadıkları güçlüklerdir. Engelliler de herkes kadar toplumun yararlandığı tüm olanaklardan bağımsızca yararlanabilmelidir. Bunun gerçekleşebilmesi için düzenlemeler yapılırken engelli kişilerin de gereksinimleri göz önünde bulundurulmalıdır. Engelli insanların ve bütün toplumun faydalanması adına; engelleri ortadan kaldıracak koşulları oluşturmak, rehabilitasyon ve destek hizmetlerini geliştirmek, yeterli sosyal koruma sağlamak, kapsayıcı programlar oluşturmak gerekmektedir” dedi.
Kaymakam Tanrıkulu, Rehabilitasyon merkezi ziyareti sırasında Fizyoterapist salonunda eğitim alan hasta ile yakından ilgilenerek, “İhtiyaçları konusunda Kaymakamlık Sosyal yardımlaşma vakfı olarak destek vermeye hazırız” dedi.
Rehabilitasyon Merkezinin tüm odalarını gezerek bilgiler alan Kaymakam Tanrıkulu, velilerle bir süre sohbet ettikten sonra Rehabilitasyon Merkezinden ayrıldı.