Antalya Büyükşehir Belediyesi yaşanan kazalar nedeniyle Korkuteli ilçesinde Küçükköy’ün bağlantı yolunu yeniden yaptı.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından virajların genişletildiği, kaliteli sıcak asfaltla kaplandığı 7 kilometrelik Küçükköy Yolu, törenle hizmete açıldı. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani, AK Parti Milletvekili adayı Mustafa Akdeniz, Tüm İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşların davul zurnayla karşıladığı Başkan Türel, yaptığı konuşmada bugüne kadar verdiği her sözü yerine getirdiğini belirterek, “Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biz sizleri kandırmak için yola çıkmadık. Sizlere hizmetkar olmak için yola çıktık. Biz hiçbir zaman siyasette aldatan olmadık olmayacağız. Bir de ötekilerine bakın. Seçim zamanı seçmene olmadık vaatlerle gelirler, vaatlerini unuttukları gibi vatandaşları hepten unuturlar. Biz bu filmi 2009’da Antalya’da gördük. Herkese bedava elektrik dediler. Antalya’da bedava elektriği gören oldu mu? 100 bin kişiye iş dediler ortadan kayboldular. Ama halkımız 2014’te gereken cevabı verdi. Kardeşinizi işbaşına getirdi” diye konuştu.
“KAYMAK GİBİ ASFALT”
Yerel seçimler öncesinde de Küçükköy’e geldiğini ve yolun içler acısı haline gördüğünü belirten Başkan Türel, “Küçükköy Yolu’nun halini görünce ‘Buraya kaymak gibi asfalt yapacağız’ demiştik. Şimdi Küçükköy yolumuzu açıyoruz. Küçükköy’ün kanalizasyon ve su deposu sorunu var bunları da biliyorum. Şimdi kanalizasyon ve su deposu çalışmasını başlatıyoruz ve en kısa zamanda bitireceğiz” dedi.
Başkan Türel son üç dört gündür sürekli açılış törenleri yaptıklarını belirterek, “Alanya ve Manavgat’taydım 3-4 günde yaptığımız törenlerin hepsi açılış törenleriydi. Temel atma değil. Alanya ASMEK’i, Manavgat’ta Asfalt Plenti Tesisi’ni açtık. Asfalt Plenti öyle küçük bir yatırım değil, çevreye duyarlı 4 milyon TL’lik bir yatırımdır. Daha önce de Elmalı’da Asfalt Plenti tesisi açmıştık. Bu tesisleri Küçükköy’ün diğer köylerimizin, köstebek yuvası haline gelen yollarını kaymak gibi asfalt yapmak için kuruyoruz” ifadelerini kullandı.
“MİLLETİ UMURSUYORUZ”
Konuşmasında Sosyal Kart Projesi’ni de tanıtan Başkan Türel, “Birkaç gün önce sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği anlayışıyla fakir fukara garip gureba için sosyal kart uygulamasını başlattık. Kredi kartına benzer bir uygulama ile vatandaşlarımızın kartlarına 100 lira ekleyerek, temel gıda ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayacağız. Biz define bulmadık. Gece gündüz çalışıyoruz. Antalya’nın milyonlarını festivaller için dökenler günlerini gün etmişler, vatandaşlar umurlarında olmamış, ama milletimiz bizim umurumuzda, bizim işimiz hizmet ve gücümüz millet. Bu desteksiz atışların sonu Türkiye’yi felakete götürür. Bu millet boş vaatlere kanmadı bundan sonrada kanmayacak“ dedi.
“YAN GELİP YATANLAR OY İSTİYOR”
Büyükşehir’in çalıştığını belirten Başkan Türel, şunları kaydetti:
“Büyükşehir çalıştıkça milletimizin sorunları tek tek çözülüyor. Bir senede 100’ün üzerinde proje başlattık, tamamladık, ihale aşamasına geldik. Dev projelerimiz var. Boğaçay, Konyaaltı Sahili, Arıtma Tesisleri yapıyoruz. Birileri büyükşehir yasası çıkarılacağı zaman Antalya’dan Küçükköy’e hizmet mi gidermiş? dediler. Bu yasa yanlış Küçükköy’e hizmet gitmez diye bas bas bağırdılar. Şimdi bunlar gelip sizden oy istiyorlar. Dün Antalya’dan Küçükköy’e hizmet gitmez diyenler şimdi en iyi hizmeti biz yaparız diyerek oy istiyorlar. Yan gelip yatarsan hizmet tabi gitmez. Ama gece gündüz çalışırsan Küçükköy’e hizmetin alası gider. Bir ay önce Korkuteli Otogar’ının açılışını yaptık. Seçimlerden birkaç ay önce Fatih Caddesi’ni Korkuteli’ye yakışır hale getirdik. Daha Korkuteli’ye yapacak çok işimiz var. Çalışan kadroları göreve getirirseniz kazanan siz olacaksınız.”
“BU YOLU SİZ YAPTINIZ”
Küçükköy Yolu’nun sahibinin köy halkı olduğunu vurgulayan Başkan Menderes Türel, “Bu yolu Menderes Türel yapmadı. Bu yolun mimarları sizlersiniz. Bu yolu siz yaptınız. Siz çalışan kadroları göreve getirmeseydiniz, istikrarı korumak yönünde tercih kullanmasaydınız inanın bu yollar yapılamazdı. Geçmişte yapamadılar. Antalya’da Menderes Türel’den sonra bir kavşak dahi yapamadılar. Dikili bir ağaçları yok. Antalya’da 19 kavşağı 5 senede yapacağız dedik. Şimdi 19 kavşağın 12 tanesini Mevlana dahil Eylül ayına kadar hizmete sokuyoruz“ açıklamasını yaptı.
Törenin ardından tüm katılımcılar açılış kurdelesi keserek yolu hizmete açtı. Korkuteli İlçe Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, Başkan Türel’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olduğu tabloyu hediye etti.