Antalya’da Olbia Otel’in sahibi Mustafa Kemer, Korkuteli ilçesinde yapılacak olan 24 derslikli okulun protokolünü Antalya Valiliğinde imzaladı.
Antalya Valisi Muammer Türker, makamda düzenlenen törende hayırsever Zeynep Kemer ile Mustafa Kemer çifti ile kendi isimlerini taşıyacak 24 derslikli ortaokulun protokolüne imza attı. Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz’ün yer aldığı törende konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Korkuteli Kiremitli Mahallesi’nde 24 derslikli ortaokul yaptırmayı taahhüt eden hayırsever çifte ve tüm hayırseverlere teşekkür etti. Vali Türker, "Hayırseverlik kadirşinaslık gerektiriyor. İnsanların bu toplumdan aldığını bu topluma vermek, hem de kendilerinin, ailelerinin, büyüklerinin adını yaşatma noktasında bizim kültürümüzde ve inancımızda yer alıyor" dedi.
Vali Türker, Antalya’nın hayırseverlik noktasında çok şanslı ve Korkutelili hayırseverlerin yatırımlara katkısında çok özel bir yerde bulunduğuna işaret ederek, 2003 yılına kadar Antalya’da okulların, dersliklerin yüzde 70’ini devletin karşıladığını, 2003 yılında başlayan eğitime yüzde yüz destek ve hayırda yarışanlar kampanyasıyla bugüne kadar 229 okulda 3 bin 531 derslikle hayırseverlerin katkısının yüzde 60’lara ulaştığını ifade etti.
Hayırsever Zeynep Kemer ile Mustafa Kemer çifti ise eğitim seferberliğine katkıda bulunmak üzere okul yaptırmaya karar verdiklerini belirterek, desteklerinin devam edeceğini söylediler.
Tören Vali Türker, Zeynep Kemer ile Mustafa Kemer, Kaymakam Erol Tanrıkulu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ın protokolü imzalaması ile sona erdi.