Korkuteli ilçe müftülüğü, ilçe gençlik koordinatörlüğü tarafından “Haydi gençler Cumartesi sabah namazında Külliye camii’nde buluşuyoruz” programı yoğun ilgi gördü. Buluşmaya Tarihi Kırkpınar’ın altın kemerli Başpehlivanı İsmail Balaban’da katıldı.
Külliye camii’nde sabah namazı sonrası Kuranı kerim okundu, salavatlar, tekbirler getirilip tespihler çekildi.
Külliye Camii İmam Hatibi Halil Karaca, “ gençlerin ve yaşanan çağın meşguliyetlerinin farklılaştığına dikkat çekerek, “Zihinlerin farklılaştığı bir dönemde yaşıyoruz. Dolayısıyla bu etkinliğimizin birinci maksadı gençlerimizle camide buluşmak, zararlı alışkanları olan, suça karışmış olan gençlerimizi camilerimizle ve din görevlilerimizle buluşturarak onlara yardımcı olmak ve ellerinden tutmaktır” dedi.
Sabah namazı buluşmasına kardeşi Turan Balaban ile katılan Başpehlivan İsmail Balaban, “Gençliğin önemine değinerek milli ve manevi değerlerimize sımsıkı bağlı ve çağdaş teknolojiyi iyi kullanan bir gençlik istediklerini vurgulayarak, kötü alışkanlıklardan korunmak için spor yapınız. Spor yapmak güzel bir şey sağlıklı yaşamak güzel yaşlanmak iyi yaşlanmak spor hiçbir zaman ömrü uzatmaz ömür dediğiniz belli bir çizgidir ama güzel yaşlanmak o ömrü güzel geçirmek sağlıklı geçirmek için bedenli eğitim spor yapmak güzel bir şey. Gençlere spor yaptırmak güzel bir şey onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak onları sportif etkinliklere bekliyorum” diye konuştu.