19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, tüm yurtta olduğu gibi Antalya’nın Korkuteli ilçesinde de gerçekleştirildi.
Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutan Vekili Mutluay Oskay, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Cumhuriyet Savcısı Yakup Korkmaz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Karatopak, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Karatopak yaptı. "Samsun’a çıkış, bağımsızlığın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda en büyük adımdır" Karatopak, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gençliği teminat olarak gördü. Geçmişini, kültürünü, tarihini bilen gençler yetiştirmek bizlerin görevi. Gençlerimizde sorumluluklarını yerine getirmelidir" dedi.
Konuşmanın ardından Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları gösteri sunarken, gençler adına konuşmayı Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi öğrencisi Esin Poyraz yaptı. Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi öğrencisi Hasibe Şahin ise, gençliğe hitabeyi okudu. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selim Çaylı yönetiminde öğrenci grupları da gençliğin Ata’ya cevabını seslendirdi. Törende ayrıca, Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi öğrencileri, müzik öğretmeni Veli Pepe yönetiminde koro, solo, türkü ve marşlar seslendirdi.
Törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.