Antalya’nın Korkuteli ilçesinde, "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı" çerçevesinde ülke genelinde seçilen bin proje okulundan biri olan Korkuteli Alaeddin Ortaokulu’nda TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen eğitimde işbirliği protokolü kapsamında, Türkiye genelinde yürütülen pilot uygulama kapsamına alınan bin okuldan biri olan Korkuteli Alaeddin Ortaokulu’nda TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.5-12’nci sınıf öğrencilerinin, öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirleyerek üzerine araştırma ve uygulama yaptıkları konular üzerindeki projelerinin sergilendiği fuarın açılışına, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Korkuteli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, AK Parti Antalya Milletvekili adayı Sena Nur Çelik, Hakkı Beşkazalı, Mustafa Akdeniz, AK Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ve şube müdürleri katıldı.
Fuarda ilginç projelerin yer aldığını belirten Alaeddin Ortaokulu Müdürü Necdet Erdoğdu, "Bilgi üretimi, çevrede olup bitenleri merak ederek, merak edilenleri araştırarak ve araştırma sonuçlarını paylaşarak gerçekleşir. Ülkemizde düzenlenen bilim fuarlarının temel amacı, öğrencilerimizin bilimle buluşmasını, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlamaktır. Birçok ülkede bölgesel, ulusal ya da uluslararası çapta düzenlenen bilim fuarları, katılımcılara problem çözme becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarının farkına varma ve kendini ifade etme olanağı sağlaması nedeniyle önemlidir" dedi.
TÜBİTAK Bilim Fuarlarının, temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetler olduğunu kaydeden Erdoğdu, "Bu fuarlarla, 5-12’nci sınıf öğrencilerinin, kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, AK Parti Antalya Milletvekili adayı Sena Nur Çelik, fuarın açılışını yaptı.
Bilim fuarında sabun köpüğü ile alev topu projesi yoğun ilgi gördü.