Sanayici ve İş adamlarından oluşan Salı Grubu’nun konuğu AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Köse ve Gökçen Özdoğan Enç oldu.
Salı Grubu üyeleri Antalya Tenis İhtisas Kulübü’nde AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Köse ve Gökçen Özdoğan Enç’i ağırladı. Cumhuriyet tarihinde buyana Antalya’da 3’üncü kadın milletvekilinin seçildiğini belirten Antalya Milletvekili e Milletvekili adayı Gökçen Özdoğan Enç, bu durumun utanç verici olduğunu söyledi.
7 Hazirandan sonra Antalya iki kadın milletvekilinin AK Parti’de temsil edileceğini belirten Enç, “Aynı fikir ve mantalitede olan bir erkek meclise girerken aynı fikir ve mantalitede olan bir kadın meclise giremiyordu. Bu sene ilk defa bir kadın başörtülü olarak meclise girecek” diye konuştu. Antalya’ya bir müjde veren Enç, Antalya’da uyuşturucuyla mücadele konusunda çok ciddi mücadele verdiklerini anlattı. Enç, “Antalya Aşır Aksu Devlet Hastanesi tadilata alındı. Orasını uyuşturucu mücadele merkezine dönüştürdük. Antalya’nın son 5 sene içerisinde en büyük problemi uyuşturucu” dedi.
SİYASETİN DİLİ YUMUŞATILMALI
AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Köse, siyasette çok çetin bir mücadele olduğunu ifade etti. Siyasette herkes bir birinin hakkına hukukuna, riayet etmeden hakaret ettiğini ifade eden Köse, “Siyasette çok sert bir üslup kullanılıyor. Bu bizim terk etmemiz gereken bir iş. Aynı toplumda yaşıyoruz. CHP’li arkadaşlarım var, MHP’li arkadaşlarım var. Onlarda bu memleketin daha iyi olmasını istiyorlar. Sadece farklı yöntemler ve üsluplar kullanıyoruz. 12 yıldır iktidarda olmak bir takım mecralarda bir hazımsızlık meydana getirmiş olabilir. Ama bu kimsenin kimseye hakaret etmesini gerektirmiyor. Biz aynı memleketin evlatlarıyız. Dün mücadele ettiğimiz insanlar yeri geliyor bakıyoruz, musallat taşında karşımıza çıkıyor veya birlikte bir cenazede aynı safta durup, cenazenin başında gözyaşı döküyoruz. Bizler siyaset yaparken, yarın öbür gün karşımıza çıktığında başımızı çevirmemiz gereken ya da utanılacak işleri muhataplarımızla ilgili yapmamız gerekir. Ben siyasetin dilinin yumuşatması gerektiği kanaatindeyim” dedi.
SEÇİMİ AÇIK ARTIRMAYA DÖNÜŞTÜRDÜLER
İl başkanlığı döneminde siyasetin dilinin yumuşaması için çaba sarf ettiğini kaydeden Köse, toplumun her kesimiyle bir arada bulunmaya çalıştığını, bunu diğer partilerin il başkanlarıyla da yapmaya çalıştığını hatırlattı. Sahada seçim çalışmasının çok zor ve çetin geçtiğini belirten Köse, 5-6 sene önce Konyaaltı’da yaptıkları seçim çalışması sırasında karşılaştıkları bir olayı anlattı. Buruşur dağıtırken bir hanım efendinin küfürlerine maruz kaldıklarını anlatan Köse, çok seçim gördüklerini ancak böyle bir seçim sürecini görmediklerini kaydetti. Köse, “Herhalde insanlar artık seçimden bıktılar. Bir senede üçüncü seçim oldu. Vatandaş yoruldu. Bitsin de vatandaş rahatlasın, herkes işine göçüne baksın. İnşallah ülkemiz için hayırlısı olur” dedi. Muhalefetin seçimi bir açık artırmaya dönüştürdüğünü anlatan Köse, “Bunu hiç yaşamamıştık birisi bin 500 veriyor, birisi bin 800 veriyor, birisi 5 bin veriyor. Bunca vaadin gerçekleştirile bilmesi olası değil. Yunanistan’da bugün bizim muhalefetin verdiği vaatlerle geldi yönetim. Bir hafta önce maliye bakanı açıklama yaptı AB para vermediği taktir de bizler memurumuzun, işçimizin maaşlarını ödemeyeceğiz dedi. 100 bin memur işten çıkardı. Söylemekle bu işler olmuyor. ”
İŞÇİLER, İŞÇİ OLARAK KALIYORDU
Koalisyonlarla yönetilen Türkiye’de mazot, şeker, hastane, kuyruklarının olduğunu hatırlatan Köse, “Koalisyonlarla yönetilen Türkiye’de Cem Karaca’nın bir şarkısı var ‘ İşçisin sen İşçi kal’ işçiler işçi olarak kalıyordu. Çok uzağa gitmeye gerek yok. AK Parti iktidarında önce Antalya ve Türkiye’de durum böyleydi. Diyelim ki Elmalıda, Alanya’da bir vatandaş ya da işçi hastalandı. Oralarda tedavi olma imkanı yoktu. Geceden gelip SSK Hastanesi’nde battaniyesini üstüne alıp sıraya girecek, şansıyla o gün muayene olacak, muayene olduktan sonrada bu seferde ilaç kuyruğuna girecek. Ben tansiyon ilacı kullanıyorum benim kullandığım tansiyon ilacı fiyatı 7-8 yıl önce 38 lirayken bugün 8 liraya düşmüş. Sayın Kılıçdaroğlu, Ramanda Otel’e geldiğinde ekonomide neler yapacağını iş adamlarına anlatmış. Orada bizim önemli sanayicilerimizden birisi kalkıp demiş ki ‘bunları anlatınız efendim de bunları nasıl yapacaksınız demiş. Oda demiş ki demokrasiyle yapacağım demiş’” diye konuştu.
KEMAL DERVİŞ HATIRLATMASI
Muhalefetin söylediği 6 milyon işsiz sayısının kesinlikle doğru olmadığını savunan Köse, “Bugün 6 milyon işsiz sayısı var diyorlar kesinlikle yalan. Türkiye’de işsiz sayısı 2 milyon ile 3 milyon arasındadır. Fabrikalar çalışacak elaman arıyorlar bulamıyorlar. 2001 senesinde tam bir buçuk milyon kişi işinde oldu. Türkiye bu dönemleri yaşadı. Bu ülkede çiftçi, Ziraat Bakansından yüzde 65’lerle kredi kullanıyordu. Şuanda yüzde 0 ile 8 arası kredi kullanıyor.
Kemal Derviş’in AK Parti’nin ekonomi politikalarını beğendiğini anlatan Köse, “Kemal Derviş, TV’lerde AK Parti çok doğru ekonomi politikalar belirliyor dedi. Muhalefetin ortaya koyduğu vaatlerin uygulanması söz konusu olamaz dedi. Bu ekonominin bütün dengelerini bozar dedi. Getirip bakan yapmak istedikleri adam bunu söylüyor ama meydanlarda popülist bir politika uygulayarak başka vaatlerde bulunuyorlar” diye anlattı.
TÜREL ANTALYA İÇİN BİR ŞANS
Menderes Türel’in Antalya için büyük bir şans olduğunu ifade eden Köse, “Bu AK Parti’liler için bir şanstır değil bu CHP’liler içinde MHP’liler içinde bir şanstır. Ben çoğu CHP’li arkadaşımdan duydum; ‘Oy vermedim ama iyi ki de Menderes Türel kazandı’ diye. Çünkü biliyor hizmet geleceğini, yatırım yapılacağını. Şimdi Boğa Çayı Projesi var. Yapılamaz deniliyor ama biz ne yapılamaz denilen projeleri gördük. 40 kilometrelik yeni bir sahil bandı oluşturacak, bu Antalya’ya hem 10 bin kişilik yeni istihdam alanı oluşturacak, hem de Antalya’nın çehresini değiştirecek bir proje. Hızlı trenlerle oto yolarla Antalya kolay ulaşılan bir yer olacak” dedi.
Katılımcılara teşekkür eden Salı Grubu’nun Başkanı Muharrem Koç Gökçen Özdoğan Enç ve Mustafa Köse’ye teşekkür plaketi verdi. Salı Sanayici ve İşadamları Grubu’nun bu haftaki Salı toplantısına ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Selim Erol, Halkbank Ticari Şube Müdürü Hünkar Şerif, Nüfus İl Müdürü Ülkü Yavuz, Vergi Denetim Kurumu Başkanı Tamer Gündoğdu, Halk-İş İl Temsilcisi Murat Pilevne, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Eğitim Araştırma Hastanesi Yönetici Başhekimi Halil Yalçın Yüksel, Yönetim Danışmanı Esra Okur katıldı.