Antalya’nın Kumluca ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi olarak eğitim öğretime başlayan ve yeni adı Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okulun yeni binası 2015 yılı yatırım programına alındı.
Kumluca’da prefabrik binada eğitim öğretim veren ve yeni adı Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilen Sağlık Meslek Lisesi’nin 2015 yılı yatarım programına alınmasının sevinci yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2015 yılı yatırım planının resmi gazetede yayımlanmasının ardından, Kumluca’da dört yıldır prefabrik binada eğitim veren Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (Sağlık Meslek Lisesi) yatırım programında yer aldığını bildirildi.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ziyaret ederek, yeni binanın yapımının 2015 yılı yatırım programına alındığı müjdesini öğrencilerle paylaştı. Yeni binanın yatırım programın alınması için Belediye ve AK Parti ilçe teşkilatı olarak büyük çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Çetinkaya, ilçeye tam teşekküllü bir lise binası kazandırılacak olmasının mutluluğu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.
Öğrencilerle sohbet eden Başkan Çetinkaya, Kumluca’da öğrencilerin çok şanslı olduklarını, bu öğrenciler arasında yeni binaları tamamlanan ve eğitim öğretime başlayan Sosyal Bilimler Lisesi ile Turizm Otelcilik Meslek Liseleri bulunduğunu, gelecek yıl eğitim öğretim döneminde de Anadolu İmam Hatip Lisesinin yeni binasında hizmet vermeye başlayacak olmasından dolayı da Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin şanslı olduklarını belirtti.
Başkan Çetinkaya, “Her zaman öğrencilerimiz, gençlerimiz, sizler için çalışmamız gerektiğinin bilinci içerisindeyiz. Zor şartlar altında şu anda eğitim gördüğünüz binayı yaptık ve sizler burada eğitime başladınız. Ancak biz bu binayı sizlere yeterli görmedik ve yeni binanızın yapılması için büyük çaba sarf ettik. Yaklaşık iki ay öncesi de şahsım ve AK Parti ilçe başkanımız ile ilgili mercilerimize durumu ilettik ve yeni okul binasında ihtiyacımız olduğunu bildirdik. Sonuç olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın 2015 yılı yatırım programına yeni binanın yapılmasının alındığını öğrendik ve bu sevinci sizlerle paylaşalım istedik” dedi.
Yeni okul binasının 24 derslikli olacağını vurgulayan Başkan Çetinkaya, okul binası kompleksi içerisinde 200 öğrenci kapasiteli pansiyon binası ve spor solunun da bulunacağını ve 2015-2017 yılları arasında binanın tamamlanmasının planlandığını kaydetti. Başkan Çetinkaya, ayrıca okul binası yapılacak olan yerle ilgili imar konusunda Kumluca Belediyesi olarak gerekli çalışmaları tamamladıklarını sözlerine ekledi.