19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Antalya’nın Kumluca ilçesinde de coşku içinde gerçekleştirildi.
Antalya’nın Kumluca ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’na çelenk konulması ile başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Törene katılan protokol üyeleri daha sonra 50. Yıl Kültür Merkezi’ne geçti. Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Emniyet Müdürü Hüseyin Boz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve daire amirleri, bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen “Renklerin Dili” adlı resim sergisinin açılışına katıldı.
İlçede öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencilerin resimlerinden seçilen 200 eserin üç gün boyunca ziyarete açık olacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, “Orta ve liselerdeki öğrencilerimizin yaptığı resimlerden oluşan sergide kara kalem, pastel, sulu boya ve çeşitli malzemelerden yapılmış, çalışmalar bulunuyor” dedi.
Serginin açılışında Mavikent Ramazan Abcı Ortaokulu Müzik öğretmeni Serdar Sönmez keman ile Aykut Akboğa ise gitar ile mini bir resital verdi.