Antalya’nın Kumluca ilçesinde, liseler arasında “Avrupa Birliğini (AB) Tanıyorum” konulu bilgi yarışması düzenlendi.
Ortak Değerler,Temel Haklar ve Politikalar Teknik Yardım Projesi kapsamında Kumluca Sultan Alpaslan İlkokulu Toplantı Salonu’nda yapılan yarışmaya, Sosyal Bilimler Lisesi, Mavikent Mustafa - Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi, Mesleki Teknik Ve Eğitim Lisesi (METEM), Beykonak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kumluca Anadolu Lisesi katıldı.
Yarışmalarda AB’nin ortak değerleri, temel haklar, AB kurumları, AB politikaları, AB programları, AB’nin tarihi, AB’nin genişlemesi, Türkiye’nin katılım süresi, aday ülkeler, kültürü ve coğrafyasıyla ilgili 12 soru sorulurken, her soru için 1 dakika süre verildi.
Yarışmada 12 soruya da doğru cevap veren Mavikent Mustafa - Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi öğrencileri birinci oldu. 100 puan alan Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi ikinci, Kumluca METEM ve Kumluca Anadolu Lisesi ise 80’er puanı paylaşarak üçüncü oldular.
Kumluca Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Darıyemez, yarışmanın Türkiye genelinde 21 ilde yapıldığını belirtirken, her ilin birinci seçilen okulunun, 8 - 11 Haziran tarihlerinde Ankara’da ilini temsil edeceği bildirildi.