Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ayşegül Alkan, 1 Temmuz 2014 tarihinde hizmete giren Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda bugüne kadar 1516 kültür, 225 brucella, 2452 gaita tetkiki yapıldığını açıkladı.
Uzman Dr. Alkan, merhum Eczacı Mehmet Töngüşlü’nün yakınlarının katkıları ve Mehmet Töngüşlü’nün ismiyle açılan Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda 1 enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı ve 2 teknisyenin görev yaptığını belirtti.
Kumluca Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Süreyya Karakurt ise yaptığı açıklamada, “Halkımızın güvenli bir şekilde tetkiklerini yaptırabilecekleri bir Mikrobiyoloji Laboratuvarımız var. Laboratuvarda idrar kültürü, boğaz kültürü, burun kültürü, gaita kültürü, brucella testleri gibi tetkikler yapılmaktadır. Temmuz ayından bu yana 1516 kültür, 225 brucella, 2452 gaita tetkiki yaptık. Hastalarımızın en kaliteli hizmeti en hızlı şekilde alması için gayretli çalışmalarımızı teknisyen arkadaşlarımızla beraber sürdürmekteyiz” dedi.