Antalya’nın Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırınları denetledi.
Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik gerçekleştirdikleri denetimlerde işyeri genel temizliği, iş yerlerinden halk sağlığını etkileyecek durum olup olmadığı ve üretilen ürünleri standartlara uygun üretilip üretilmediğini kontrol etti. Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, fırınlara yönelik yapılan denetimlerde halk sağlığını doğrudan etkileyen bir durumun tespit etmediklerini, evraklarında eksikliği bulunan iş yerleri hakkında ise tutanak tutarak kendilerine eksikliklerini gidermeleri için süre verildiğini söyledi.
Denetimlerde genel temizliğin yanı sıra üretilen ekmek gramajlarının da incelendiğini belirten Çataltepe, “Tüm zabıta ekiplerimizin katılımıyla, ilçemiz genelindeki fırınlara yönelik gerçekleştirdiğimiz denetimlerimiz sona erdi. Yapılan denetimlerde halk sağlığını doğrudan ilgilendiren herhangi bir olumsuzluk tespit etmedik. Özellikle genel temizlik ve ekmeklerin gramajları inceledik. Bu konularda önemli bir sorun tespit edilmedi” dedi.
Çataltepe, eksik evraklarını tamamlamaları için süre verilen fırınların verilen süre sonunda tekrar denetleneceğini ve eksikliklerin giderilip, giderilmediğinin kontrol edileceğini bildirdi.