Antalya’nın Kumluca ilçesinde “Din Görevlileri Arası Güzel Kura Okuma Yarışması” yapıldı.
Kumluca Karataş Cami’nde yapılan “Din Görevliler Güzel Kuran Okuma Yarışması”na 9 yarışmacı katıldı. Yarışmada, jüri Başkanlığını İl Müftüsü Osman Artan, Jüri Üyeliklerini ise Aksu İlçe Müftüsü Mustafa Şimşek, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, Kumluca İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Fatih Karazeybek yaptı. Yarışmaları Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş izledi.
Yarışmalar sonucunda, Muratpaşa Müftülüğüne bağlı imam hatip olarak çalışan Engin Şahin birinci, Manavgat Müftülüğüne bağlı İmam Hatip olarak çalışan Mustafa Akbulut ikinci, Konyaaltı Müftülüğüne bağlı İmam Hatip olarak çalışan Yunus Akkulak da üçüncü oldu. Yarışmalar sonucunda birinci, ikinci ve üçüncüye Kumluca Belediyesi tarafından çeyrek altın, yarışma başarı belgesi verildi.
İl Müftüsü Osman Artan yaptığı konuşmada, “Sahabe-i kiram Peygamberimize Kuran size indirildi. Siz neden okumuyorsunuz ya Resulellah sorusuna Kuran okuması güzel okuyana yakışır buyurdu. Bu yüzden bu tür yarışmalar önemlidir. Kıraat, Mahreç, tecvid ve makamı uygulama konularında yaptığımız yarışmalarımızda dereceye giren yarışmacılarımızı kutluyor, katıldıkları için diğer yarışmacılarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.