Manavgat Belediyesi, kentin sosyal yaşam ve kültürel faaliyetlerini destekleyici bir yatırım olan Sosyal Kampüs projesi için çalışmalara başladı.
Kavaklı mahallesi Hasan Fehmi Boztepe Caddesi üzerinde belediyeye ait alan üzerine, içerisinde çok amaçlı salonlar, nikah salonu, kadın akademisi, aile danışma merkezi, kent belleği müzesi, sergi alanları, kafeterya, dinlenme alanları, park alanı ile açık ve kapalı otoparkların yer aldığı Sosyal Kampüs projesinin önemini vurgulayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede kültür, sanat ve sosyal yaşamı destekleyeceğini söyledi.
Başkan Sözen, "Kadın Akademisi’nde rol model kadın düşüncesinden yola çıktık. Daha iyi bir gelecek, geleceğimizin mirasçısı çocuklarımızı yetiştiren kadınların eğitimi ile mümkündür. Farklı sosyo ve kültürel alanlarda, akademik bir disiplin altında kendisini geliştirmek ve kendisine yeni ufuklar açmak isteyen, tüm Manavgatlı kadınlarımız için Kadın Akademisi kuracağız. Kadınlara bir birey olarak farkındalık, özgüven kazandırmak, üretken olmaları için katkıda bulunmak ve onları girişimciliğe teşvik etmek asıl hedefimizdir. Manavgatlı kadınlarımızın bilgi, beceri ve tecrübelerini artırmak, paylaşma, yardımlaşma ve ekip anlayışını geliştirmek, toplumun her alanında yer alan bilgi, beceri ve yeterlilikler ile donanmış, girişimci, üretken ve rol model bir kadın profili oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla her ay farklı konularda, alanlarında uzman akademisyen, sanatçı ve yazarlı kadınlarımızla buluşturacağız" dedi.
Kampüs bünyesinde bir de Kent Belleği Müzesi oluşturulacağını da anlatan Başkan Şükrü Sözen, "Yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi ağırlayan bir ilçede sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak Kent Müzesi’ni hayata geçireceğiz. Manavgat’ın dünden bugüne tarihini ve kültürel özelliklerini ziyaretçilerimize ve çocuklarımıza tanıtmayı hedefliyoruz. Bu amaçla çalışmalarımız devam etmekte. Kent Belleği Müzesi’nin büyük ilgi göreceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.