Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Mehmet Çınar, 2015 yılının ilk 4 ayında polikliniklerde 289 bin 261 hastanın ayakta tedavilerinin gerçekleştirildiğini belirtti.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aşur Eker, Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan, Mali İşler Müdürü Nurgül Aslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Güzide Zümrüt Gökkoca, Sağlık Bakım Nizmetleri Müdür Yardımcısı Esma Acar ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Hicran Avcı’nın da katıldığı basın toplantısında konuşan Manavgat Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Mehmet Çınar, 2015 yılının ilk 4 aylık sürecini kapsayan istatistikler ile ilgili bilgiler verdi.
Dr.Çınar, "4 aylık süreçte polikliniklerde 289 bin 261 hastanın ayakta tedavileri gerçekleştirilmiştir. Bu hastalardan 76 bin 615’inin tedavileri Acil Servis’te gerçekleştirilmiş olup, bu da toplam polikliniğin yüzde 26’5’ini oluşturmaktadır. Bu oran oldukça yüksektir. Vatandaşlarımızın normal polikliniklere gelerek tedavilerini yaptırmaları durumunda daha iyi hizmet alacaklarını bilmelerini istiyorum. Acil Servis sadece kaza ve benzeri durumlar için yani acil durumlar içindir. Vatandaşlarımızdan acil durumlar dışında aile hekimlerine, sağlık ocaklarına ve normal poliklinik saatlerinde polikliniklere gelmelerini rica ediyoruz" dedi.
Ek ek binaya taşınılmasının ardından poliklinik sayısının 55’e çıkartıldığını belirten Dr. Çınar, "Poliklinik sayısının artmasıyla birlikte hastanemize yeni doktor atamaları da yapıldı. Göz doktoru ve aynı zamanda başhekim yardımcımız Mehmet Ali Özkan’ın yanı sıra, Çocuk Doktoru Duygu Boz Tambuloğlu göreve başladı. Eski başhekimimiz Çocuk Doktoru Mehmet Kuru ve Başhekim Yardımcımız Genel Cerrah Şeref Yılmaz da poliklinik hizmeti vermeye başladılar. Önümüzdeki günlerde intaniye ve kardioloji bölümlerinde yeni arkadaşlarımız göreve başlayacaklar" ifadelerini kullandı.