2015 yılında Antalya’nın Manavgat ilçesinden kutsal topraklara gidecek 64 hacı adayına, Manavgat Müftülüğü tarafından uygulamalı Hac eğitim semineri verildi
Hacı Rukiye-Mustafa Avşaroğlu Cami’nde düzenlenen seminerde Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ve müftülük görevlileri, Hacı adaylarını bilgilendirdi. Kutsal topraklara Hac farizasını yerine getirmek için gidecek Hacı adaylarına her yıl seminer düzenlediklerini belirten Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Hacı adaylarının hem dini hem de sosyal konularda bilgilendirildiklerini belirterek, "Bu yıl bölgemizden 64 kardeşimiz Hac’a gidecek. Hacı adaylarımızın bir çoğu belki ilk defa evinden, köyünden çıkıyor. Yabancı bir ülkeye seyahat yapıyor. Uçağa biniyor, uzun ve stresli bir yolculuk. Çünkü Peygamber efendimiz (s.a.v) hiç bir ibadette, Allah’tan yardım dilememiş ama Hac ve Umre ibadetinde Allah’tan yardım ve kolaylık dilemiş" dedi.
Hacı adaylarının aynı mekanı, aynı evi paylaşacaklarnı da hatırlatan Yaşar, şunları söyledi:
"Gerektiği zaman aynı odayı paylaşacak, aynı yerde yemek yiyecekler. Bu konularda bilgilendiriyoruz. Ortalama 40 kişiye bir grup başkanı düşüyor. Burada her türlü yardımı gösterecek arkadaşlarımız. Orada doktor, sağlık ocaklarımız var. Hem Mekke hem Medine’de Türk Hastanesi var. Bunun dışında hemen hemen her otelin altlarında sağlık ocaklarımız var. Her tür konularda Hacı adayları kardeşlerimizi bilgilendirme gayretinde oluyoruz."