Manavgat’ta üniversite kurulmasının ilk adımı olan MATSO Turizm Fakültesi’nin yapım protokolü MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü İsrafil Kurtcephe arasında imzalandı.
MATSO Otoğar Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AÜ Rektörü İsrafil Kurtcephe, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Enver Sungur, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, sivil toplum kuruluşları başkanları, milletvekili aday adayları, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı. Salonun tamamının dolduğu törende konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat’ın tarihi günlerden birini yaşadığını belirterek, protokolünü imzaladıkları MATSO Turizm Fakültesi ile ilçede kurulacak olan üniversitenin temelini atmış olduklarını söyledi. Fakülte yapılacak arazinin Manavgat Belediyesi’nin yaptığı imar çalışmasıyla ortaya çıktığını hatırlatan Başkan Boztaş, belediyenin imar çalışması ile 53 bin 600 metrekare alanın üniversite yerleşke alanı olarak ilan edildiğini ve MATSO turizm Fakültesinin bu alan içerisinde 5 dönümlük bir sahada yer alacağını kaydetti. Manavgat Şelale Üniversitesi’nin kurulması için iki fakülte binasının daha yapılması gerektiğini belirterek hayırseverlere çağrıda bulundu. Boztaş, “İlçemizde hayırseverlerimiz tarafından birçok okul yaptırıldı. Lise bina yapımları maliyetlerine fakülte binaları yaptırılabiliyor. Hayırseverlerimiz tarafından yaptırılacak fakültelere isimlerini vereceğiz. Buradan tüm hayırseverlerimize çağrıda bulunuyorum. Üç fakülte ve bir meslek yüksek okulunun tamamlanması ile Manavgat Şelale Üniversitesi’ni kuracağız. Katkı koyan ve destek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Kaymakam Bulgurlu ise, MATSO ile Akdeniz Üniversitesi arasında yapılacak protokolün Manavgat’ta kurulacak üniversitenin temellerini oluşturduğunu belirterek, katkı koyan herkese teşekkür etti.
AÜ Rektörü İsrafil Kurtcephe ise MATSO ile yaptıkları protokolle Manavgat’ta bir devlet üniversitesinin temelini atmış olduklarını söyledi. Türkiye ’de tüm illerde üniversite kurulduğunu, artık ilçelerde üniversitelerin kurulması için başvuruların yapıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, "Alanya’da kurulacak Alaaddin Keykubat Üniversitesi meclisten çıkmak üzere. Alanya’da kurulacak üniversite gündeme gelince ardından Bandırma ve İskenderun da harekete geçti. Bandırma Üniversitesi ve İskenderun Üniversitesi tasarıları hazırlandı ve meclise sunuldu" diye konuştu.
Birbirine yakın komşu olan Alanya ve Manavgat ilçelerinin dünden bugüne eğitimde birbiriyle aralarında her zaman tatlı bir rekabetin olduğunun kaydeden Kurtcephe, Manavgat’a turizm fakültesinin açılmasının ardından önümüzdeki yıllarda başka fakültelerin açılmasıyla Manavgat Şelale Üniversitesi’nin kurulmasına yürekten inandığını söyledi. Kurtcephe, "Nitelikli insan yetiştirmek ve bilim dünyasıyla kucaklaşma istiyorsak, kuracağımız üniversitesi dünya ile entegre olmuş yerler olmalı. Dünyaya açılmış, dünyanın her yeriyle kucaklaşmış yerler olmalı. İşte bu yerlerden birisi de Antalya’dır. Ona bağlı beldeler geliyor. Bizim hedefimiz Manavgat, Alanya, Kumluca ve Serik’te birer devlet üniversitesinin zeminini oluşturmak ve lokomotifini kurmaktır. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Meclis’ten çıkmak üzere. Manavgat gibi dünya ile entegre olmuş bir yerde mutlaka bir devlet üniversitesi olmalı. Burada kurulacak bir üniversiteye dünyanın her yanından bilim adamı gelir. Bugün MATSO ile yaptığımız protokol Manavgat’ta bir devlet üniversitesinin yolunu açacak. Bugün Manavgat’ta kurulacak turizm fakültesi de bu üniversitenin bir ayağını oluşturuyor. Manavgat’ta mutlaka bir üniversite kurulmalıdır. 200 bin yatak kapasitesiyle milyonların ziyaret ettiği ve milyar dolarların kazanıldığı Manavgat’ta neden bir bilim yuvası, neden bir üniversite olmasın? Manavgat kampüsünü oluşturmak için şimdiden bin dönümlük yer ayarlamalı. Onun için küçük değil, büyük düşünmek lazım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol Başkan Boztaş ve Rektör Kurtcephe arasında imzalandı.