Kaş’ın Gömbe ve Sütleğen mahallelerinde halkla buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gömbe’nin kanalizasyon ve su şebekesi projelerinin bittiğini yakında ihaleye çıkacaklarını söyledi. Kıbrısçık-Kasaba Barajı’nın yatırım programına alındığını belirten Türel, Kaş-Gömbe-Kalkan yolunun yapımı için de proje çalışmasının da başladığını vurguladı.
İlk olarak geldiği Gömbe’de Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet sınırlarının 640 kilometrelik bir alana genişlediğini belirten Türel, “Önceki gün NATO zirvesi davetinde Romanya Dışişleri Bakanımızla sohbet ediyordum. Kendisine bizim hizmet sınırlarımızın 640 kilometre olduğunu söyledim. Dedi ki bizim ülke sınırımız 300 kilometre. Antalya bir çok ülkenin yüzölçümünden daha büyük coğrafyaya sahip. Böyle bir büyük bir şehrin insanı olmak gurur verici. Bu yüzden gece gündüz durmuyor sizin için çalışıyoruz” dedi.
KAŞ-GÖMBE YOLU ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Gömbe yolu ile ilgili milletvekili adaylığı döneminde yaşadığı bir anıyı anlatan Başkan Türel şöyle söyledi: “Adaylığım sırasında Gömbe’ye gelmiştim . Bir amcamız dedi ki oğlum Kaş-Gömbe arasına 1970’li yıllarda bi yol yapıldı bir daha da dokunulmadı. Ama biz yine de bu yolu yapanların duacısıyız. Şimdi bu yolu siz yapın da bundan sonra da size dua edelim dedi. Ben bundan çok etkilendim. Milletvekili seçilir seçilmez ilk işim Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kapısını çalmak ve sorunu anlatmak oldu. Sayın Bakan hemen talimat verdi, proje çalışmalarına başlayın diye. Ben de takipçisi oldum. Gayretlerimiz neticesinde Ocak ayında yol yapımı ile ilgili proje ihalesi yapıldı. Çalışmalara başlandı. Bu coğrafyada gerekirse dağları deleceğiz, tüneller açacağız, köprü yapacaksak yapacağız, Ferhat’ın Şirin’e ulaşmak için dağları deldiği gibi Kaş ile Gömbeyi buluşturacağız. Önümüzdeki sene proje tamamlanır. Sadece Kaş-Gömbe değil. Kaş-Kalkan için de ayrı ayrı çalışma yapıyoruz. Proje ve ihale bitiminde kazmayı vuracağız, inşallah bu yolu tamamladığımda çocuklarıma ve torunlarıma bu yolların yapılmasına vesile olduğumu anlatacağım. Bugüne kadar bu yollarla kimse ilgilenmemiş. Dert edindik kendimize bu yol yapılacak dedik ve yapacağız. Açılışta da birlikte olacağız.”
SU VE KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Büyükşehir Belediyesi olarak Gömbe’yi hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Başkan Türel, ciddi sorun olan kanalizasyon ve su şebekeleri konusundaki çalışmaları anlattı. Türel, su şebekesi ve kanalizasyon konularında proje çalışmasının bittiğini belirterek , “Yakında inşaatına başlayacağız. Gömbe’ye 20 kilometre kanalizasyon, 20 kilometre su şebekesi yapacağız. 7 milyon TL’ye mal olacak. Gömbemize feda olsun” şeklinde konuştu.
Bütün bu hizmetlerin çalışınca olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, “Büyükşehir yasasını meclisten geçirmek için uğraşırken neler çektik. Antalya’dan Gömbeye hizmet mi gidermiş deyip yan gelip yatanlar şimdi sizden gelip oy isteyecek. Hizmet Menderes Türel gibi çalışırsan her yere gider. Onlar konuşur biz yaparız” diye konuştu.
KASABA BARAJI HAYAL DEĞİL GERÇEK OLUYOR
Başkan Türel 1970’den beri yapımı konuşulan Gömbe Kıbrıscık-Kasaba barajı yapımı konusunda da bilgi verdi. Barajın yapımı konusunda Ankara’dayken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte alanı helikopterle gezdiğini ve yatırım programına alınması konusunda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bilgilendirdiklerini ifade eden Türel, “Bir taraftan Veysel Bey, bir taraftan ben bastırdım. Şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla artık baraj yatırım programına alındı. Kasaba Barajı hayal değil gerçek oluyor” diyerek, müjdeli haberi verdi.
SÜTLEĞEN SAĞLIK OCAĞINA KAVUŞACAK
Daha sonra Sütleğen’de halkla buluşan Başkan Türel, mahallenin sağlık ocağı sorununu bildiğini kaydederek, şunları ifade etti: “Burada sağlık ocağı var doktor, hemşire yok. Burada Gündoğmuş ve İbradı’da uyguladığımız sistemi yapacağız. Biz sağlık ocağını halk sağlığı merkezinden devir alacağız. Burada çalışacak doktor hemşire hatta tıp teknisyeni bulun işe başlatayım ve hemen sağlık olacağını hizmete açayım. Biz bunu Gündoğmuş’ta uyguladık başarılı da olduk. Burada da elbirliğiyle uygulayacağız ve başaracağız.”
BATIYA HAVAALANI
Sütleğen halkına Batı ilçelerine yapılması planlanan havaalanın müjdesini veren Türel, “Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan biliyorsunuz Antalya Milletvekili adayı. Bu konuyla ilgileniyor. Sütleğen’e 15 dakikalık mesafede havalimanı olacak. İstediğiniz yere gidebileceksiniz. Bütün bunlar çalışınca oluyor. Boş vaatlere kanmayacağınızı biliyorum. Bu memleket neler gördü geçmişte. İlaç, gıda, gübre kuyrukları gördü. Türkiye artık istikrarlı bir ülkedir. Bütün bu yapılan hizmetlerin sahibi sizlersiniz. 7 Haziran’a az kaldı. Türkiye’nin ikinci kalkınma hamlesini başlatmak, 2023’te dünyanın 10’uncu büyük, Avrupa’nın 3’ncü büyük ülkesi olmak yolunda harekete geçelim. Biz ne söz verdiysek yaparız” şeklinde konuştu.