MHP Antalya Milletvekili adayı Tarkan Akıllı, Milletvekili adayı Adem Uslu, MHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) ve Manavgat Süt Üreticileri Birliği’ni (MASÜB) ziyaret ederek, destek istedi.
MHP Antalya milletvekili adayı Tarkan Akıllı, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, ekonomide işlerin yolunda gitmediğini, kredilerin adeta patlama yaptığını söyleyerek, “Ekonomide, tüketim modelinden üretim modeline geçmelidir. Türkiye’nin cari açığı her geçen gün daha artıyor” dedi.Tarkan Akıllı, partisinin tek başına iktidara gelmesi durumunda, özel sektör borçlarının, özellikle de bankalar dışındaki şirketlerin, dış borç stokunun azaltılması ve döviz kuru riskinin hafifletilmesi için gerekli önlemler alınacağını ifade etti. Akıllı, Borç Sarmalından Çıkış Projesi’nin uygulamaya konulacağını belirterek, “KOBİ’lerin birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlanacak ve girişimcimizin yeniden aktif üretime katılımı temin edilecek” dedi.
Manavgat’ın bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Akıllı, “Bir dönem ben de MATSO’da meclis üyeliği yaptım. Manavgat’ın ve Antalya’nın yaşadığı sorunları biliyorum. Özellikle turizmde sektör mensupları senelerce turizmin 12 aya yayılması için planlama yapılmasını istedikleri halde, bu konuda zerre adım atılmıyor. Turizmin 12 aya yayılması ve herkesin turizmden yeterince faydalanabilmesi amacıyla MHP tarafından TBMM’nin gündemine getirilen Turizm Çerçeve Kanunu, iktidarın işine gelmediği için yasalaştırılmıyor” diye konuştu.
Manavgat’ın en önemli ihtiyaçları arasında Organize Sanayi Bölgesi ve Yat Çekek Yeri olduğunu kaydeden Akıllı, “Her iki yatırımda Manavgat’a her yıl milyonlarca dolar gelir getirecek projeler. Bunların yapılmasını MHP olarak sağlayacağız” dedi.
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MASİAD Başkanı Turgay Akar ve MASÜB Başkanı Bilal Ay da, MHP’ye seçim sürecinde başarılar dilekten sonra Manavgat’ta yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.