Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya milletvekili adayları Tarkan Akıllı ve Tolga Alıcı, Serik Hali’ni ziyaret ederek esnafların ve vatandaşların sorunlarını dinledi.
MHP Antalya milletvekili adayları 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. MHP Antalya milletvekili adayları Tarkan Akıllı ve Tolga Alıcı sabaha karşı Serik Hali’ni ziyaret etti. MHP Serik İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz, MHP Antalya milletvekili aday adayı Cüneyt Güzel ve parti yöneticilerinin de katıldığı ziyarette Tarkan Akıllı ve Tolga Alıcı, hem hal esnafıyla hemde üreticilerle dertleşti.
TOHUM ÜRETİMİ VE GENETİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULACAK
Ziyarette hem hal esnafının hem de üreticilerin fiyatlardan dert yanmaları üzerine Tarkan Akıllı, Türkiye’de sistemli bir tarım politikası olmadığını belirterek, tarımın çok stratejik bir sektör olduğunu ve MHP iktidara geldiğinde tarıma gereken desteğin verileceğini ksöyledi. Tarım sektöründeki en büyük sorunlardan birinin girdi fiyatlarındaki artışlar olduğunu kaydeden Akıllı; “Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak. Mazot 1 Lira 75 Kuruş olacak. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak. Tarımsal amaçlı sulamalarda damla sulama, yağmurlama sulama gibi yeni sulama teknolojilerinin kullanılması konusunda çiftçiler ve tarımsal işletmeler desteklenecek. Tarla içi geliştirme hizmetleri etkinleştirilerek sulama oranı artırılacak. Toprak kanallar ile klasik sistemler yenilenerek kapalı sisteme geçiş hızlandırılacak” dedi.
MHP iktidarıyla birlikte tarım sektörünün rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulacağını kaydeden Akıllı; “Tarımda marka ürünler geliştirilecek. Tohum üretim ve genetik araştırmalar merkezleri kurulacak. Genetiği bozulmamış ürünlerin korunması ve geliştirilmesine önem verilecek. Sertifikalık tohum desteği artırılacak, tohum üretiminde Ar-GE için verilen destek yükseltilecek. Diğer taraftan Buğday, Mısır, Pamuk, Soya, Ayçiçeği, Çeltik, Fındık, İncir, Üzüm, Kayısı, Zeytin, Yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi stratejik ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecek” diye konuştu