Muratpaşa Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından 45 başpehlivanın katılımı ile Konuksever Stadyumu’nda Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenliyor. 16 Mayıs cumartesi günü Konuksever Stadyumu’nda Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü’nün konseriyle başlayacak olan Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, 17 Mayıs pazar günü pehlivanlar er meydanında mücadele edecekler.
Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan güreşlerine Türkiye’nin dört bir yanından değişik boylarda yaklaşık 500 pehlivanın katılması bekleniyor. Muratpaşa Belediyesi’nin yağlı güreşlerinde Orhan Okulu, Recep Kara, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur ve Abdullah Güngör altın kemer mücadelesi verecek. Yağlı güreşlerin baş cazgırlığını Bayram Ali Dede yapacak.
GELENEKSEL HALE GELECEK
Ata sporu olan yağlı güreşleri Muratpaşa’da geleneksel hale getireceklerini belirten Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Muratpaşa’da göreve başladığımız günden bu yana kültür, sanat ve spora büyük önem veriyoruz. Muratpaşa Yağlı Pehlivan güreşlerinin kıran kırana mücadelelere sahne olmasını bekliyoruz. Başpehlivanımız Orhan Okulu ve tüm pehlivanlara güreşlerimizde başarılar diliyorum. Güreşlerimize sporseverleri bekliyoruz” dedi.