Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tüm Türkiye’ye örnek olacak, kentteki tüm dernekleri tek çatı altında toplayacak projeye imza atıyor. 200 derneğe idari ofis, konferans salonu ve çok amaçlı salonları içeren STK Merkezi’nin temeli 27 Mayıs Çarşamba günü atılıyor.
Tüm ülkeye örnek olacak proje Muratpaşa’da hayata geçiriliyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, tanıttığı, Sivil Toplum Merkezi’nin temeli 27 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de atılıyor. Doğuyaka Mahallesi’nde, 15.000 metrekarelik alanda yapılacak Sivil Toplum Merkezi; mekan sıkıntısı çeken sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayıp, kompleks olarak hizmet verecek.
Muratpaşa Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nde, 200 sivil toplum kuruluşu idari ofisi, 500 kişi kapasiteli konferans salonu, 12 çok amaçlı eğitim ve toplantı salonu, yöresel ürünlerle, el emeği göz nuru ürünlerin satışına olanak tanıyan alan, yemekhane, yarı açık toplanma-etkinlik alanı ile kapalı otopark bulunacağı, merkezin geniş peyzajı ile bir rekreasyon alanı olarak da planlandığı belirtildi.
Toplumsal barışın sağlanması, sorunların çözümü ve dayanışmanın gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sivil Toplum Merkezi, Muratpaşa’da toplumsal hizmetlerin gelişimine katkı sağlayacak. Bugüne kadar mekansal sıkıntı çeken 200 derneğimize idari ofis sunmanın yanı sıra konferans ve toplantı salonlarıyla da hizmet verecek olan Sivil Toplum Merkezi’nin temel atma törenine tüm halkımız davetlidir” dedi.