Muratpaşa Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği katı atık toplama ve taşımasına ilişkin yapılan düzenleme ile yılda bir milyon 750 bin TL tasarruf sağladı. Uygulama sonucu yakıt tasarrufunun yanı sıra trafik yoğunluğu ve çevre kirliliğine karşı da önlem alındığı kaydedildi.
ARAÇ SEFERLERİNDE DÜZENLEME
Muratpaşa Belediyesi, kaynaklarını etkin ve verimli kullanıp fazla harcamaların önüne geçiyor. Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü; satın alıp, ek şantiyesinde kullanmaya başladığı semi treylerle (transfer treyleri), çöp toplama kamyonlarının kent merkezine 27 km uzaklıktaki Kızıllı Düzenli Katı Atık Toplama Sahası’na gidip-gelmesinin önüne geçti. Çöp toplama kamyonları, atıkları semi treylere transfer ediyor. Atıklar, semi treyleri ile Kızıllı’ya taşınıyor. Doğuyaka Mahallesi’nde bulunan Muratpaşa Belediyesi ek şantiyesinde, 30’ar ton kapasiteli 4 transfer semi treyleri ve 2 çekici ile düzenleme gerçekleştirdi. Toplam 43 çöp toplama kamyonu ile 1 günde toplanan 510 ton atık, bu araçlarla 64 sefer yapılarak Kızıllı’ya taşınıyordu. Yeni düzenleme ile bu araç sefer sayısı 17’ye düştü. Sefer sayısının azaltılması ile yılda ortalama Bir milyon 750 bin TL tasarruf sağlandı.
Hizmette tasarruf olmayacağına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal: “Hizmette doğru yöntem ve araçları kullanıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen düzenleme ile personel, yakıt, araç amortisman gibi harcama kalemlerinde maliyet düştü. Maliyetin düşmesinin yanı sıra trafik yoğunluğu ve çevre kirliliği konusunda da faydalar sağlanıyor. Araçlarda harcanan yakıtın oluşturduğu çevre kirliliği, koku ve trafik yoğunluğu da azalmış olacak. İnsanlarımızın mutluluğunu tesis etmeye çalışırken, harcama yapmakla mükellefiz. Belli bir bütçeyi harcıyoruz. Muratpaşa’da; kamyon, kamyon toplanan çöp kilometrelerce uzaktaki Kızıllı Düzenli Katı Atık Toplama Sahası’na gider mi? Makul değil. Burada 6 kamyonumuzun getirdiği atığı, belediyemize ait tıra yükleyeceğiz. Tırı, Kızıllı’ya göndereceğiz. Kamyonların yakıtı, amortisman ve personel giderleri cebimizde kalacak. Yaklaşık 1 milyon 750 bin lira tasarruf etmiş olacağız” dedi.