Muratpaşa Belediyesi’nin ikinci Yaşlı Evi, Soğuksu Mahallesi’nde konuklarını ağırlıyor.
Muratpaşa Belediyesi, Falez 2 Park’ta hizmet veren ilk Yaşlı Evi’ nin ardından Soğuksu mahallesinde ikinci Yaşlı Evi’ni de kullanıma sundu. 60 yaş üstü vatandaşları ağırlayan Soğuksu Yaşlı Evi’nde 09.00-17.00 saatleri arasında sosyal bakım hizmeti sunuluyor. Soğuksu Mahallesi’nde bulunan ve bölge mahallelere de hitap eden Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evi’nde danışmanlık, el sanatları kursları, halk oyunları, latin dansları ve sabah sporu gibi aktivitelerin yanı sıra başarılı yaşlanma ve yaşlılık eğitim programları ile hemşirelik hizmeti de sunuluyor.
Yaşlı Evi’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “En iyi asfalt, en iyi kaldırım, en temiz çevre, en güzel park yetmez. İnsanlarımızın, sosyal hizmetlerimizden etkin bir şekilde yararlanmasını sağlamak istiyoruz. 60 yaş üstü büyüklerimizin yaşamlarını daha aktif ve sosyal bireyler olarak sürdürmelerini amaçlıyoruz” dedi.
Soğuksu Mahalle Muhtarı Mustafa Aydın da, “Yaşlılarımız; değişik sosyal ve kültürel sanatsal aktivitelerle yaşamlarına şekil verip, hareket kazandıracaklar. Başkanımız Ümit Uysal’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.