Muratpaşa Belediyesi, binalardaki görsel kirliliğin giderilmesi, kent estetiği ve birliğinin sağlanması ile kent kimliğinin güçlendirilmesi amacıyla Mevlana Caddesi Bina Cephe Düzenleme (bakım ve onarım) Projesi’ni uyguluyor. Muratpaşa Belediyesi’nce başlatılan proje kapsamında; pilot bölge seçilen Mevlana Caddesi’ne cephe binalar, Akdeniz renkleri ile boyanıyor. Binalar, dijital ortamda yapılan anketle vatandaşların belirlediği, beyaz, turkuaz, mor, mavi ve yeşil gibi renklerle boyanıyor.
Belediye Meclis ve Encümen kararları ile pilot bölge seçilen Mevlana Caddesi’ne cephesi bulunan binaların belirlenen renklere boyanması çalışmalarına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katılacak. 5 Haziran’da bölgede denetlemelerde bulunacak olan Başkan Uysal, “Çalışmalarımızın tamamlanması ile birlikte Mevlana Caddesi’ndeki uygulama diğer bölgelere de, Muratpaşa’da kent kimliği için örnek olacak” dedi.
Projenin, Muratpaşa Belediyesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile yürütüldüğü belirtildi.