Muratpaşa Belediyesi’nin Yaşlı Evi’ne devam eden yaşlılar, kurslarda yaptıkları eserlerin satışından elde edilen gelirin bir kısmını, üniversite öğrencilerine burs verilmesi amacıyla Adalya Vakfı’na bağışlıyor.
Yaşlıların, yaşama aktif katılımlarının sağlanması ve üretkenliklerinin devam etmesi amacıyla Muratpaşa Belediyesi’nce hizmete açılan ve 879 üyesi bulunan Yaşlı Evi’ne devam eden yaşlılar için, el sanatları, latin dansları başta olmak üzere pek çok aktivite düzenleniyor. Yaşlı Evi Sanat Atölyesi’nde Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün temin ettiği malzemelerle özel eserler üretilirken, yapılan eserler kermeslerde satışa sunuluyor. Kermeslerden elde edilen gelirin bir kısmı, öğrencilere burs verilmesi amacıyla Adalya Vakfı’na makbuz karşılığı bağışlanıyor.
Sosyal bakım hizmeti verilen bir hizmet modeli olarak tanımlanan Muratpaşa Yaşlı Evi’nde yaşlıların motor becerileri, alzheimer ve demans gibi hastalıklardan korunmalarına yönelik rehabilitasyonun amaçlandığı belirtildi.