Muratpaşa Belediyesi araç parkına, 15 milyon Lira değerinde yeni 85 araç katıldı.
Satın alması Devlet Malzeme Ofisi’nden gerçekleştirilen ve aralarında; asfalt freze, kamyon, konteyner yıkamalı çöp toplama, yol süpürme, ekskavatör, yükleyici gibi iş makinaları da bulunan araçları, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tanıttı. Başkan Uysal; “Biz, paramızı; kamu hizmetini yoğun, hızlı ve kaliteli verebilmek için iş makinalarına harcıyoruz. Bu araçlarımızla, iş makinalarımızla insanımızın yaşamını kolaylaştırıp, standartını yükseltiyoruz. Bir yıllık süreçte; 15 milyon Liralık araç aldık. Buna rağmen, genel anlamda bütçemiz 1 milyon Lira fazla verdi” dedi.
YENİ HİZMETLERE RAĞMEN 1 MİLYON LİRA FAZLA
Hizmet üretiyor olmanın yarattığı keyfin dünyada hiçbir şeye değiştirilemeyeceğinin altını çizen Başkan Uysal, “Çok sayıda hizmeti, en az 15 yeni hizmet kalemini başlattık. Bunlar, masraflı hizmetler. 7/24 evde bakım, engelli vatandaşlarımıza yardım, Turunç Masa, etüd merkezleri, asgari ücretle çalışan annelerin çocukları için kreşler gibi hizmetlerimiz var. 2012-2013 yılında yaklaşık oyuz yedi trilyon açık verildiği düşünülürse, 15 yeni hizmet başlatmamıza rağmen 1 trilyon fazla vermemizin kıymeti çok daha iyi anlaşılır” diye konuştu.
MURATPAŞA RÜYASI
İlmik ilmik, bir Muratpaşa rüyası işlediklerine vurgu yapan Başkan Uysal, şunları kaydetti:
“Muratpaşa rüyası; altta kalanın canını çıkmadığı bir kompozisyon. Spor ve sanatı merkez alan, alta kalanın canının çıkmadığı, şiddete uğrayan kadının korunduğu, etüt merkezleri olan, fırsat eşitliği olmayan çocukların internetten doğrudan, öğretmenlerimiz aracılığıyla eğitimi sistemimin içine alındığı, çok sayıda kreşin açıldığı, çok sayıda yaşlı evinde yaşlılarımızın mutlu edildiği, yılda almış tane parkın açıldığı, bütün çöp konteynerlerinin yer altına alındığı, yolların sıcak asfaltla, kaldırımların yenilendiği Muratpaşa rüyasını ilmik ilmik hep beraber örüyoruz.”
BAŞKAN UYSAL’DAN TEST SÜRÜŞÜ
Süpürge aracı ile test sürüşü yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Bu araçlar halkın parasıyla alınmıştır. Bunun hiç unutulmaması gerekir. Halkımıza en iyi hizmeti vermek için kullanılacaktır. Halkımız, bizi seçmiş, geçici olarak görev vermiştir. Bunu, halkımıza; en güzel şeklide hizmet olarak yansıtmamız gerekir. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde, Muratpaşa’da hayatın nasıl değiştiğini, hızla nasıl sosyal bir düzen kurulduğunu hep birlikte göstereceğiz” dedi.