Necip Fazıl Kısakürek Caddesi, Kepez Belediyesi ekiplerinin işbirliğiyle yenileniyor.
Kepez Belediyesi sınırlarındaki ana arterlerden Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nin drenaj, kanalizasyon, asfalt yenileme ve kaldırım düzenlemesi çalışmasını, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye ekipleri ile birlikte gerçekleştiriyor.
Yenileme çalışmasının yapıldığı caddede incelemeler yapan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, caddenin alt ve üst yapı çalışmasında iki belediyenin gücünü birleştirdiğini söyledi. Sağlanan güç birliğiyle en kısa sürede caddenin modern şehircilik seviyesine kazandırılacağının altını çizen Başkan Tütüncü, “İki belediye ekipleri aynı belediyenin ekipleri gibi, herhangi bir hizmet ya da yetki farkı gözetmeksizin halkımız için el ele veriyorlar. Kazanan Kepez oluyor. Netice itibariyle işbirliğiyle önemli hizmetler yapılması çok özel bir durum” diye konuştu.
Caddenin yenilenme çalışmasının öncesinde drenaj ve kanalizasyon çalışmasının yapılmasının her iki belediyeye de zaman ve para tasarrufu sağladığını da bildiren Başkan Tütüncü, şunları kaydetti:
“İşin kolaycılığına kaçılabilirdi. Önce asfalt yapılırdı, aradan 2- 3 yıl sonra drenaj için, kanalizasyon için burası kazılabilirdi. Hem paradan, hem zamandan kazanıyoruz. Esnafın beklentilerine uygun olarak, kaldırımları geniş yaparak, yaya trafiğine de müsaitlik kazandırıyoruz. Necip Fazıl Kısakürek ismine yaraşır bir cadde haline geliyor. Burası köhne bir caddeydi. Kışın yağmur sularının olmadığı, kaldırımı geniş, esnafın vatandaşla rahat buluştuğu, asfaltı olan cadde olacak.”
Başkan Tütüncü çalışmalarla ilgili incelemelerinin ardından bölge esnafını da ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.