Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 24 yıldır tapu bekleyen Yeşil Antalya Sanayi Sitesi esnafına verdiği sözü tuttu. Kooperatifin Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) düzenlediği genel kurul toplantısına davet edilen Başkan Tütüncü, hem tapuları dağıttı, hem de kooperatife gelir sağlayacak akaryakıt istasyonu için gerekli imar plan tadilatının tamamlandığı müjdesini verdi.
AK Parti Antalya Milletvekili adayı Mustafa Köse, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok’un da katıldığı toplantıda konuşma yapan Başkan Tütüncü, göreve geldiği 2009 yılında tüm sanayi esnafının sorunlarını çözmeye söz verdiğini hatırlattı. Asfalt, kaldırım, park gibi gereksinimlerden başlayarak tüm istekleri bir bir yerine getirdiğini anlatan Tütüncü, “Tapuların dağıtımı Yeşil Antalya Sanayi Sitesi’nin tarihinde çok önemli bir dönüm noktası oldu. O dükkanlarda 24 yıldır işinizi gücünüzü tutuyordunuz, ama tapularınızı cebinize koyamamıştınız. Bu tapuları vermek bizlere nasip oldu. Şimdi diğer konularla ilgilenmeye başladık” dedi.
Yeşil Antalya Sanayi Sitesi Başkanı İbrahim Tetikoğlu’nun önerisiyle kooperatife gelir kaynağı oluşturacak bir akaryakıt istasyonu kazandırma çalışmasında son aşamalara gelindiğini müjdeleyen Tütüncü, “Gerekli imar plan tadilatlarını gerçekleştirdik. Tabi çok kolay olmadı, zorluk çıkaranlar oldu, çeşitli sıkıntılar yaşadık. Ama ne olursa olsun siteye güzel bir akaryakıt istasyonu sağlamak boynumuzun borcudur” dedi.
Akaryakıt istasyonunun planlama aşaması bittiğini belirten Tütüncü, “Şimdi çeşitli süreçler var. İnşallah o süreçler de tamamlanınca 6 ay, bir yıl içinde sitemizin şahane bir yakıt istasyonu olacak. Kooperatif kendini döndürecek gelir kaynağına sahip olacak. Sitemize birinci sınıf hizmet verilmektedir. Aynı şekilde diğer 5 yıldızlı hizmetleri de kazandırma konusunda kararlıyız” diye konuştu.
Mülkiyet probleminin 24 yılı geride bırakan bir kangren haline geldiğini anlatan kooperatif Başkanı Tetikoğlu ise, bu sorunun aşılmasında Tütüncü’nün gayret ve emekleri olduğunun altını çizdi. Tapu isteklerinin fazlasıyla karşılandığını da belirten Tetikoğlu, “Başka sitelerdeki gibi muvafakatlı da değil tapularımız. Dükkanların altına girebileceğimiz, üstüne ikinci kat yapmamıza izin veren pürüzsüz tapularımız oldu. Üstüne akaryakıt istasyonuna da kavuşacağız. Sitemizin bir kuruş geliri yoktu. Kepez Belediyesi Meclisi’nden imar plan değişikliği geçti, büyük bir sorun halledildi. Tütüncü’ye ne kadar teşekkür etsek az.” diye konuştu.