Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik’in Kadriye Mahallesi’nde Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi açtı. Bölge halkının sosyal, hukuksal ve psikolojik ihtiyaçlarına cevap verecek merkez bünyesinde, engelsiz park, engelsiz taksi hizmetleri de yer alıyor.
Antalya’da engellilere ve ailelere sosyal, kültürel, hukuksal, psikolojik destek sağlayan aile eğitim ve sosyal hizmet merkezleri ilçelere yayılıyor. Bu kapsamda oluşturulan Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi, vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye hazırlanıyor. Merkezde, uzmanlar eşliğinde ailelere danışmanlık hizmeti verileceği, aile içi şiddet, iletişim sorunları, kadın hakları gibi konularda vatandaşlara destek olunacağı belirtildi. Engellilere, çocuklara ve kadınlara yönelik kursların düzenleneceği merkezde, uzmanlar tarafından vatandaşlara birebir danışma hizmeti verileceği ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda toplumsal ihtiyaçların belirlenerek, ailelere yönelik sosyal, psikolojik, kültürel, hukuksal ve sağlık bilgilendirme toplantıları düzenleneceği ifade edildi. Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için diyetisyen hizmeti de verileceği açıklandı. Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde ayrıca ilkokul öğrencileri için okul derslerini destekleyici etüt hizmeti de sunulacağı bildirildi.
Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin aynı zamanda engelli vatandaşlara danışma hizmeti vereceği, engelli bireylere yasal hakları, devletin sunduğu olanaklar ve sivil toplum kuruluşlarının tanıdığı imkanlarla bu hizmetleri nasıl alacakları konusunda yol gösterileceği ifade edildi.
Merkez bahçesinde ayrıca engelli ve engelsiz bütün bireylerin bir arada kullanabileceği bir Engelsiz Park oluşturulduğu, Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde engelsiz taksi hizmeti de verileceği belirtildi. Serik’te yaşayan bedensel engelli bireylerin, devlet kurumlarındaki resmi işlemlerine, sağlık ve eğitim hizmetlerine ulaşım için engelsiz taksiden faydalanabilecekleri, mesai saatleri arasında engelsiz taksi ile evlerinden alınan engellilerin işlerine yardımcı olunduktan sonra tekrar evlerine bırakılacakları açıklandı.