Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), geçtiğimiz yıl başlattığı Manavgat portakalı tanıtımını bu yıl da sürdürüyor.Tanıtım TIR’ında Manavgat portakalı görselleri ve ilçenin ürünleri yer alırken, 10 bin ton portakalın suyu sıkılarak vatandaşlara ikram edileceği bildirildi.
MATSO’nun Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde gerçekleştirildiği tanıtımı, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde devam etti. Etkinliğe AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç Özdoğan, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, MATSO Yönetim Kurulu Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve 2. Meslek Komitesi üyeleri, AK Parti Antalya Milletvekili adayı Ercan Mekteplioğlu, İlçe Başkanı Hasan Öz, oda ve dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.
MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı açıklamada, son iki yıldır ilçenin ürünlerini tanıtarak markalaştırmak için çalışmalar başlattıklarını belirterek, yapılan çalışmalar sonucu 27 bin ton olan portakalının üretiminin 60 bin tona yükseldiğini söyledi. Boztaş, "İlçede yaklaşık 600 bin dekarda portakal üretimi var. Manavgat portakalı tanıtmak ve markalaştırmak için 2014 yılında çalışmalara başladık. Çalışmalarımızı bu yıl da sürdürüyoruz. Aydın Ticaret Odası’na ait TIR’ı ilçemize getirerek reklam çalışmaları hazırladık. Tanıtım TIR’ında 10 bin ton portakalın suyu sıkarak halkımıza ikram edeceğiz. Coğrafi işaret konusunda çalışmalar da gerçekleştireceğiz" dedi.