Antalya’nın Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, tütün, içki ve açık alkollü içki satış belgelerinin süre uzatım işlemlerini gerçekleştirmeyen satıcıları uyardı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, Tütün Alkol Piyasası Düzenlenme Kurumu’ndan alınan tütün, perakende içki ve açık alkollü içki satış belgelerinin uzatım işlemlerinin 31 Mart’a kadar gerçekleştirileceğini belirtti. 31.12.2014 tarihi itibariyle geçerliliğini koruyan Tekel satış belgeleri için 2 Ocak 2015 - 31 Mart 2015 tarihleri arasında 2015 yılı süre uzatım işlemi yapılması gerektiğini ifade eden Çağırıcı Armut, "Süre uzatım işlemini gerçekleştirmeyen satıcıların belgeleri kurum hesabına işlem bedelini yatırmış olsalar dahi geçerliliğini yitirecek. Satış belgelerinin alındığı veya süre uzatım işleminin yapıldığı tarihe bakılmaksızın, faaliyetine devam etmek isteyen satıcılar takip eden yılın Ocak ayı başından Mart ayı sonuna kadar süre uzatım işlemini yaptırmak zorunda" dedi.
Satış belgeleri için 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı takdirde, anılan tarihten sonra ürün (tütün mamulü, alkol ve alkollü içki) satın alınması mümkün olmayacağını kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, şunları kaydetti:
"Satıcıların mevcutlarında bulunan ürünleri Nisan ayı sonuna kadar tasfiye etmeleri zorunlu olacak. Nisan ayının sona ermesini müteakip ürün satısına devam edildiğinin tespiti halinde idari para cezası yaptırımı uygulanacak ve satışa sunulan ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecek. Faaliyetine devam etmesine rağmen süre uzatım işlemi yapmaması nedeniyle satış belgesi iptal duruma düşecek olan satıcıların yeniden satış belgesi başvurusunda bulunması gerekecek. Perakende satıcıların, açık alkollü içki satıcılarının süre uzatım işlemleri esnasında işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının veya izin belgelerinin asıl suretlerini Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine ibraz etmeleri ve ibraz ettikleri belgenin bir örneğini müdürlüğe teslim etmeleri zorunludur."