Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarıma dayalı ekonomik yatırımlara hibe desteği vermeye devam ediyor.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında yatırımcılar belirtilen konularda hibe desteğinden faydalanmak için 29 Mayıs tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Program kapsamında yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren, istihdam oluşturma potansiyeli olan, üretici gelirlerini arttıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanı sıra kırsal alt yapının rehabilitasyonuna yönelik projelerin desteklendiğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Antalya’da bugüne kadar 111 ekonomik yatırım projesinin hayata geçirildiğini ve 52 milyon Türk Lirasının hibe verildiğini kaydetti.
YÜZDE 50’Sİ HİBE
Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni sera yapımı da destek kapsamında yatırımcıların proje tutarlarının yüzde 50’sini hibe olarak alabileceklerine işaret eden Dallı, “Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolamasına yönelik yatırımlara destek vermeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere; alternatif enerji kaynaklarından elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yeni yatırımlar ile alternatif enerji kaynakları kullanan yeni sera yapımı da hibe desteği kapsamında. Bu projeler için yatırım tutarı 3 milyon Türk Lirası olarak belirlenmiş olup yüzde 50’si hibe olarak verilmekte. Ayrıca bitkisel ürün, hayvansal ürün ve su ürünleri işlenmesi ve paketlenmesi, hayvansal orijinli gübre işlenmesi ve paketlenmesi konuları da desteklenmekte” diye konuştu.
SOĞUK HAVA DEPOSU İÇİN HİBE
Soğuk hava deposu yapımı için de hibe desteği verilmeye devam edildiğini kaydeden Dallı, bu kapsamda Antalya’ya 31 tesis kazandırıldığını söyledi. Yatırımcıların büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği ile su ürünleri ve kültür mantarcılığına yönelik modern sabit yatırımlar için de başvuruda bulunabileceğine dikkat çeken Dallı, şunları kaydetti:
”Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için proje tutarı 1 milyon 500 bin Türk Lirası, küçükbaş, kanatlı hayvan, su ürünleri ve kültür mantarcılığına yönelik yatırımlar için ise 1 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. Ancak kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde et üretimi için hibe desteği verilirken, yumurta üretimi için destek verilmemekte.”