Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Tarıma Değer Katanlar" adlı proje yarışmasında, Antalya’nın Korkuteli ilçesi Garipçe Köyü Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Nevin Özer, bireysel çalışmalar kategorisinde Türkiye ikinciliği kazandı.
Bulunduğu yörede çalışmaları sonucunda farklılık oluşturan yayımcı personelin ortaya çıkarılması, bu çalışmalardan herkesin haberdar olması, yararlanması, bu çalışmaların ödüllendirilmesi suretiyle motivasyonun, tarımsal yayımın öneminin ve etkilerinin bir kez daha vurgulanması amacıyla düzenlenen yarışmada Kuzkulağıgiller familyasından, glüten içermeyen ve buğdaydan elde edilen bütün gıda ürünlerinin yapılabildiği Karabuğdayın yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılması konulu proje ile yarışmaya katılan Ziraat Mühendisi Nevin Özer ikinciliğe layık görüldü.
Nevin Özer ödülünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katıldığı törenle teslim aldı. Türkiye ikinciliği ödülü olan 3 bin Türk Lirayı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’tan alan Nevin Özer, projesini ödüle layık buldukları için teşekkür etti.
İnce bağırsağın buğday, arpa, çavdar ve yulaf tahıllarında bulunan glüten proteinine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi ve hassasiyeti olan Çölyak hastalığı olan kişilerin glütensiz ürünlerle beslenmesinde karabuğdayın alternatif olabileceğini belirten Garipçe Köyü Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Nevin Özer, proje kapsamında karabuğdayın ekiminin yapılarak üreticilere tanıtıldığını, bilgilendirme toplantıları ve farkındalık oluşturmak için tarla günü düzenlediklerini söyledi.