Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda son 1 yılda mahalleye yaptıkları hizmetleri anlattı ve yeni hizmetlerin müjdesini verdi.
Eşi Dr Ayşe Tütüncü ile toplantıya katılan Başkan Tütüncü yaptığı konuşmada, “Siteleriyle, parklarıyla, yollarıyla, okullarıyla, kaldırımıyla, sosyal donatılarıyla ve nice güzel eserlerle 6 yıl evvelki Gazi Mahallesi’nin yerine yepyeni bir Gazi Mahallesi kuruldu” dedi. Başkan Tütüncü, Gazi Mahallesi’ne 1 yıl önce sözünü verip de gerçekleştirdiği hizmetlerle ilgili olarak, “1.etap toplu konutların tapularını verdik. Konutların etrafındaki dar ve asfaltsız olan yolları genişlettik ve yolların asfaltını ve kaldırımını yaptık. Mahallenin semt pazarı yoktu. Mahalleye güzel bir semt pazarı yeri kazandırdık. 8 bin metrekarelik güzel bir park yaparak, mahallemize armağan ettik. Geçtiğimiz yıl sözünü verdiğimiz 24 derslikli ortaokul tamamlandı ve hizmete girdi. Bölgeye yeni bir anaokulu binası yapılmasını da sağladık. Mahalleye kazandırdığımız semt konağının içerisinde bilgi evi ile öğretmenler tarafından ek ders takviyesinin yapıldığı etüt merkezi açtık. 2. etap toplu konutları tamamladık ve hak sahiplerine teslim ettik. Nasıl 1.etap toplu konutlara çevre duvarını yaptıysak 2. Toplu konutlarımızın etrafına da çevre duvarını da yapıyoruz” diye konuştu.
EN BÜYÜK TAKASLA 5 BİN TAPU
Takası yapılamayan Vakıf arazilerinin problemini çözme sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Tütüncü, şunları söyledi:
“Vakıflar Meclisi, Gazi ile bazı mahallelerimizde 5 bine yakın hak sahibinin, tapu özlemini giderecek olan Kepez tarihinin en büyük takas işlemini onayladı. Tam 23 milyon liralık bir takas gerçekleşti. Böylece Vakıf arazilerini, Hazine mülkiyetine geçirerek, hak sahiplerine belli bir ücret karşılığında tapu vermek mümkün hale geldi. Artık konut alanlarındaki Vakıf arazilerinde gecekondusu olanların gözü aydın olsun. Onlara tapularını en kısa sürede veriyoruz. Ticari alanlardaki Vakıf arazilerinin problemini çözmek için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu seçimlerden sonra konut alanlarındaki tapuları verirken, ticari alanda Vakıf parsellerinin hukuki problemini çözmek için girişimleri başlatacağız.”
Başkan Hakan Tütüncü, yaptıkları imar düzenlemesiyle Gazi Mahallesi’nde ve bölgede inşaat metrekarelerini yüzde 42 artırdıklarını, eskiden bir parselin içerisine 1000 metrekare ev yapılabilirken, yeni uygulama ile o rakamın 1420 metrekareye çıktığını kaydetti. Başkan Tütüncü, muhtarlık binasının yanındaki mevcut futbol sahasını da içerisinde sentetik çim futbol sahasının, basketbol ve voleybol sahalarının yer aldığı bir semt spor kompleksi haline getireceklerinin müjdesini verdi.
Başkan Tütüncü, muhalefetin yapmayacaklar, iddiasında bulunduğu 350 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi’nin, Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak 29 Ekim’de hizmete açılacağının da altını çizdi.
Toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili adayları Mustafa Köse, Hakkı Beşkazalı, eski futbolcu Tanju Çolak, belediye meclis üyeleri ile bazı mahalle muhtarları da katıldı.