Türkiye’nin bu yıl üçüncü kez ev sahipliği yaptığı ve Antalya’nın Manavgat ilçesi Kızılağaç turizm bölgesinde bulunan Ali Bey Club Manavgat Tesisleri’nde gerçekleşen "30. BNP Paribas Tekerlekli Sandalye (TS) Tenisi Dünya Takım Şampiyonası"nda, ilk kupa sahibini buldu.
Toplam 28 ülkeden 52 takım ve 160 sporcu katıldığı, 24 hakemin görev aldığı şampiyonada tahsis edilen 22 kortta mücadele eden ülkeler Junior, Quad, kadınlar ile erkekler iki grupta kategorilerinde oynadıkları karşılaşmalar sonrası ve final maçlarının ardından kupalarını almaya başladılar. Ali Bey Club Manavgat Tesisleri’nde merkez kortta düzenlenen kupa töreninde şampiyon ve ilk üçe giren takımlara kupa ve madalyaları Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Tekerlekli Sandalye Komitesi Üyesi Martin McElhanton tarafından verildi.
Hollanda, Güney Afrika, Japonya, Fransa, Kolombiya, Avustralya, Şili, Tayland, Büyük Britanya, ABD, Almanya ve Türkiye olmak üzere toplam 12 ülkenin mücadele ettiği turnuvada finaller sonunda Hollanda şampiyon olurken Japonya ikinci ve Büyük Britanya üçüncülüğü elde etti. Geçmiş 20 kez kupa alan Hollanda, bu yıl da Aniek Van Koot, Jiske Griffioen ve Diede De Groot üçlüsü ile şampiyonluğu kazandı.
Türkiye’yi şampiyonada bayanlarda İsmail Deniz Taş antrenörlüğünde Büşra Ün ve Jülide Yıldız temsil etti.