Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Mustafa Köse ve Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ile birlikte vatandaşların da katıldığı toplantıda ilçeye yapılan hizmet ve yatırımları anlattı.
Antalya’nın Serik ilçesinde Karalar Düğün Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Duble yollarla Belek’e gideceksiniz, köprülü kavşaklar ile Antalya’ya ulaşacaksınız. İmar planı ile çok önemli yatırımlar yapılacak.Turizm sektöründe çalışanlara kira öder gibi uzun vadeli taksitlendirme ile ev sahibi yapacağız. Burada çalışanlara yönelik emekçi kardeşlerimizi ev sahibi yapacağımız proje temin ediliyor. Serik’in rekreasyon alanlarına ihtiyacı var. Bu planları içerisinde her şey var" dedi.
"HİÇ BİR SORUN ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL"
Serik’in sorunları ile gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Türel, ilçenin yıllardır kanayan yarası haline gelen birçok sorunun yavaş yavaş çözülme aşamasına geldiğini söyledi. Hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını, mazeretin, çalışma prensiplerinde olmadığını ifade eden Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz geceli gündüzlü sizlerin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Serik’e her geldiğimizde vatandaşlarımız hak ettiği hizmeti alamamasından yakınıyor. Birçok mesele sorun yumağı haline gelmiş. Şimdi ufakta kara gözüktü. Tünelin uçunda aydınlık gözüküyor. Serik aydınlanacak. Serik’in bir çok sorunu gündemden çıkacak. Serik’in en önemli sorunu altyapıdır. İçme suyu ile ilgilisi sıkıntıları biliyorsunuz. ’30 yıldır çözülmeyen içme suyu sorunu çözeceğiz’ dedik. Şimdi proje İller Bankası tarafından tamamlandı. Kısa sürede çalışmalar başlanacak. Bu yıl 10 milyon TL harcanacak, gelecek yıl 40 milyon TL yatırım yapılacak. 2016 yılında Serik’in içme suyu problemini çözeceğiz."
"DÜNYA LİDERLERİ SERİK’E GELECEK"
İlçeyle ilgili projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Türel, Arıtma Tesisi’nin iki ay içinde hizmete gireceğini, içme suyu yatırım olarak Boğazkent oteller bölgesinde 7 kilometrelik bir yatırımı yaptıklarını söyledi. İçme suyu yatırımlarının bu sene 1,5 milyon, gelecek sene 1,8 milyon TL’lik bir yatırımla tamamlayacaklarını ifade eden Başkan Türel, "ASAT’ın altyapı yatırımları kanalizasyon ile ilgilidir. Muhtelif kanalizasyon yapımı 15 kilometre olarak planladık. Bu sene tamamlayacağız ve 3,750 milyon TL harcayacağız. Dünya liderleri Serik’e geliyor. G20’de sizlerin misafiri olacak. Onları buradan en iyi şekilde ağırlamak durumundayız. Biz de bu noktada yağmur suyundan, güzergahların güzelleştirilmesine kadar birçok çalışma yapacağız. Yağmur suyu drenaj hattı da önemli bir projedir. Serik’in tek ana caddesi var ve bu yükü kaldırmıyor. Alternatif caddeler açmak durumundayız. Yıllardır konuşulan Kızderesi projesi vardır. Bu çalışmada Kızderesi giriş olacak. Dönüşte ise Hükümet Caddesi’nden dönerek ilçede bir ring oluşturacağız. Burada bir cadde oluşturulması için kanalın disipline edilmesi ve kapalı hale getirilmesi gerekiyor. Bu projeyi yapmak için DSİ izinleri almak için çok zor. Temelini atıyoruz. 5,5 milyon TL’lik yatırımı ile Kızderesi yağmur suyu inşaatını başlatıyoruz. Kızderesi’nin fotoğraflarını saklayın. Yağmur suyu çalışması bitince, yol çalışmalarına başlayacağız. 2016 yılında hizmete sunmuş olacağız" diye konuştu.
ALTYAPIYA 57 MİLYONLUK YATIRIM
Atatürk Caddesi’nde bir çalışma yapacaklarını açıklayan Başkan Türel, trafik karmaşasını düzgün bir hale getireceklerini söyledi. Arıtma Tesisi’nin temelinin atıldığını, iki ay sonra çalışmaya başlayacağını ve artık pis suyu bile arıtılarak, geri dönüşümde kullanılacağını kaydetti. Serik’e ASAT olarak 2015 yılında altyapı yatırımları olarak 57 milyon 50 TL yatırım yapılacağını açıklayan Başkan Türel, "2016 yılında ise altyapıya 41 milyon 800 bin TL yatırım gerçekleştireceğiz. Serik’in imar planları için uzunca bir süredir çalışıyoruz. 372 hektarlık alanda bu çalışmayı yapacağız. Bu imar planı ile Çandır Kavşağı’nda 67 hektarlık toplu işyeri alanı elde edeceğiz. 14 hektarlık bir alanı için depolama alanı yapmayı planlıyoruz. Serik bir lojistik merkez haline dönüşüyor. Tarım sektörü için 22 hektarlık alan oluşturuldu. Düşük gelirle vatandaşların barınma ihtiyacı için Sosyal Konut Alanı oluşturduk. Turizm sektöründe çalışanlara kira öder gibi uzun vadeli taksitlendirme ile ev sahibi yapacağız. Burada çalışanlara yönelik emekçi kardeşlerimizi ev sahibi yapacağımız proje temin ediliyor. Serik’in rekreasyon alanlarına ihtiyacı var. Bu planları içerisinde her şey var" dedi.
YOLLAR G20 ZİRVESİNE KADAR TAMAMLANACAK
Serik’e yapılacak yol çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Menderes Türel,sözlerine şöyle devam etti:
"Kuzey Çevre Yolu Antalya’dan Serik’e buluşturacak, bir yol Kocayatak’ta yapılacak. Ulaştırma Bakanımız milletvekili aday listesinde birinci sıradadır. Bakanımızın adaylığı bize güç verdi. Antalya Organize Sanayi arkasından Serik’e ulaşacak Kuzey Çevre Yolu’nun ihalesini yapacağız. Kadriye ve Belek kavşağını en kısa zamanda tamamlayacağız. Kadriye ve Belek’teki çalışmalar bu sene içerisinde tamamlanacak. Serik’in girişinde trafik karmaşası yaşanmayacak. Birkaç ay içerisinde kavşak çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. Üstgeçişli kavşaklar Serik’in yeni yatırımları olarak ortaya çıkıyor. Kocayatak, Çandır ve Cumalı kavşakları için proje çalışması yapılıyor. Karayolları ile el ele vererek bu projeleri gerçekleştireceğiz. Antalya’dan itibaren Hal, Demokrasi Kavşağı, Altınoava, Havaalanı yonca kavşak olacak ve Aksu Kavşağı, EXPO Kadriye, Serik kavşaklarını, G20 zirvesine kadar tamamlayacağız. Bu kavşaklar ile birçok yerde Çallı’dan yola çıkınca, bir tek ışık olmadan Serik’e kadar geleceksiniz. Serik-Belek turizm yolu 6,7 kilometre uzunluğunda, 24 metre genişliğinde olacak. Kasım ayına kadar yetişecek."
İLÇEYE MEZBAHAYI KAZANDIRACIZ
Serik mezbaha inşaatı ile ilgili çalışıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Türel, 1. 250 milyon bir yatırımla ilçeye mezbahayı kazandıracaklarını söyledi. "Bu çalışmalar el ele vererek oluyor" diyen Başkan Türel, "Serik Belediyesi’nin bize ve bizim onlarla karşılıklı işbirliğimiz en büyük şansımız oldu. Kırsal yollar Serik’in en önemli talebidir. İlk sıcak asfaltı Serik’e yaptık. Geçen yıl yol yatırımlarına 5 milyon 438 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl ise 10 kilometre sıcak asfalt yapacağız. Serik’e yol yatırımları olarak bu yıl 11 milyon 161 bin TL’lik yatırım yapacağız. Bu çalışmalar sizlerin daha rahat yaşamınız içindir" diye konuştu.
PEHLİVANLAR DİYARI
Türel, "Duble yollar ile Belek’e gideceksiniz, köprülü kavşaklar ile Antalya’ya ulaşacaksınız. İmar planı ile çok önemli yatırımlar yapılacak. Serik pehlivanlar diyarıdır. Serik güreş eğitim merkezinin açılması çok kısa sürede gerçekleşecek. Serik’e bu tesisi kazandıracağız. Yeni başpehlivanlar yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı.