Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ali Adnan Kaya’nın düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği iddialara Menderes Türel’den cevap geldi. Yazılı bir açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2004-2009 döneminde Antalya tarihinde eşi görülmemiş projelere imza attıklarını belirterek gerek hacim olarak ve gerekse yatırım bedeli olarak kendilerinden önceki tüm dönemlerde yapılmış işlerin toplamından fazla işler yaptıklarını ve eserler kazandırdıklarını söyledi.
Kendilerinden sonraki beş yılda belediye yönetimine gelenlerin kente beş yıl değil on beş yıl kaybettirdiklerini,bütün hizmet süresini bir yandan ağlayarak, şikayet ederek; bir yandan da kendilerine çamur atarak, iftira atarak geçirdiklerini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel " Ben ve iftiraya uğrayan tüm çalışma arkadaşlarım yapılan bu haksız suç duyuruları için adliyelere gittik savunmalarımızı yaptık ve Allah’a hamdolsun hepsinden tek tek aklandık. Ben üstelik Milletvekili dokunulmazlığına sığınmadan tüm dosyaların yürütülmesini bizzat kendim talep ederek aklandım.Halkıma ve adli yetkililere hesabımı verdim" dedi.
Türkiye’de hakkında dava açılmamış, soruşturma izni verilmemiş tek belediye başkanı olduğunu hatırlatan Türel siyasi rakiplerinin yıllardır hep aynı taktiğe başvurduklarını,siyasetçinin asıl işinin hizmet etmek olduğunu belirterek " Bunların bir tane projesini duydunuz mu? Bir tane somut eserden bahsettiler mi?" diye konuştu.
- NER ŞEY YASALARA UYGUN
Her şeyin yasalara uygun olarak yapıldığını, her hesaplarının ortada olduğunu ve her zaman düzenli olarak denetlendiklerini kaydeden Türel açıklamasında şöyle dedi: " Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok.
Belediyemizin araçlarının sigorta alımı bizden önceki Akaydın döneminde de doğrudan temin yöntemi ile yapılmış Bu çerçevede 410 araçtan 2014 yılında sigortası biten sadece 46 adet itfaiye aracının 20/08/2014 tarihinde doğrudan temin yöntemiyle sigortası yaptırılmıştır. Bu alımda da 4734 Sayılı Kanun’la belirtilen yöntemle en düşük teklifi veren firmadan alım yapılmıştır. Ayrıca sigorta bedelleri Hazine Müsteşarlığı tarafından yıllık olarak belirlenir ve tüm halkımız buna göre sigorta yaptırır. Bir firmanın kayrılması söz konusu olamaz. 2015 mali yılından itibaren sigorta hizmeti alımlarında diğer alımlarımızda olduğu gibi açık ihale usulü esas alınmış, 6/4/2015 tarihinde açık ihale yapılmıştır."
Açıklamasında matbaa ve promosyon malzemesi alımlarına da değinen Türel " 4734 Sayılı Kanun’a tamamıyla uygun olarak yapılmıştır. Adı geçen kanunun 22/d bendine göre yapılan alımda teklif toplama şartı aranmazken 5 firmadan teklif alınmıştır. Bu teklif alınan firmalardan birisi Akaydın’ın yargılandığı dikiş kutularını belediyeye satan firmadır. Teklif alınan firmalardan en düşük bedeli teklif eden firmadan alım yapılmıştır.
Her şeyimiz açıktır, kanunlara uygundur. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Ellerinde hiçbir somut delil olmadan yuvarlak laflarla şaibe oluşturmaya çalışmak kirli siyasettir.Siyasetçinin ilk görevi soyut sorularla demagoji yapmak değil, hizmet üretmek, proje üretmektir.Hodri Meydan" dedi.