Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı seçim değerlendirmesinde AK Parti’nin Antalya’nın 19 ilçesinden 16’sında birinci parti olarak çıktığını belirterek birinci olamadıkları ilçelerde ise ikinci parti olduklarını , Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerine oy versin vermesin bütün vatandaşlara hizmet borçlarını ödemek için gece-gündüz çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Antalya’daki seçim sonuçları ile ilgili başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan olmak üzere tüm adayları, İl Başkanı Rıza Sümer şahsında teşkilatı, Belediye Başkanları şahsında meclis üyelerini tebrik eden Türel " Antalya’da 19 ilçenin 16’sında birinci olmak, bu seçimlerde kolay iş değildir. Birinci olamadığımız ilçeler Muratpaşa, Konyaaltı ve Kemer’de ikinci olduk. Kemer’de sadece 265 oy farkla ikinci olduğumuzu, Konyaaltı’nda da oylarımızı artırdığımızı göz önünde bulundurduğumuzda bu sonucun, önemli bir başarı olduğu daha da iyi anlaşılacaktır." diye konuştu.
Açıklamasında seçim sonuçları muhalefetin her ortamda gündeme getirmeye çalıştığı, vatandaşların yeni Büyükşehir Yasası’ndan yakındığı iddialarını da bir kez daha çürüttüğünün altını çizen Türel, yeni yasa ile Büyükşehir hizmet alanına giren hemen hemen tüm ilçelerde oyların yükseldiğini kaydetti. Büyükşehir’e yeni bağlanan ilçelere bağlı belde ve köylerin yüksek oranda Ak Parti’ye verdiği desteğin önemli olduğuna dikkat çeken Menderes Türel, " Alanya, Manavgat, Finike, Döşemealtı, Demre ve Korkuteli’de; 2014 seçim sonuçlarına göre ikinciyken ciddi oy artışları ile Ak Parti’nin birinciliğe yükselmesi halkımızın sandıkta, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bize "Durmak yok yola devam" mesajını verdiğini göstermektedir" dedi.
Türkiye’de seçmenlerin yüzde 77’sini oluşturan 30 Büyükşehir arasında Antalya’nın oy artışı itibarı ile Türkiye 4.’sü olmasının bu seçimlerde Antalya adına sevindirici bir sonuç olduğunu İfade eden Menderes Türel şöyle devam etti: " Her seçimden sonra sandıktan çıkan sonuç karşısında boynumuzun kıldan ince olduğunu, demokrasiye saygımızın gereği olarak ifade ettik, ediyoruz ve edeceğiz. 2015 genel seçimlerindeki tek üzüntümüz Ak Parti olarak tek başına iktidar yetkisini halktan alamamış olmamızdır. Yine de halkın verdiği mesajları doğru okuyarak yolumuza devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Antalya’da Ak Parti’ye oy veren, vermeyen ve sandık başına giderek demokratik görevini yerine getiren tüm vatandaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da oy veren, vermeyen tüm vatandaşlarımıza hizmet borcumuzu en iyi şekilde ödemek için gece-gündüz çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."