Antalya’nın Manavgat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilke imza atarak "Rafting Bot Rehber Eğitimi" kursu açtı.
Toplam 398 kursiyerle 18 Mayıs’ta başlayan "Rafting Bot Rehber Eğitimi" kursunun 2 Haziran’da sona ereceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, günümüzde mesleklerin değişimle karşı karşıya olduğunu söyledi. Talep üzerine açılan kursun haziran ayında sona ereceğini de söyleyen Geyikoğlu, kurs sonunda sertifika verileceğini kaydetti.
Spor alanında yapılan programlarda rafting antrenörlerinin program çalışmalarına doğrudan katkı sağladıklarını belirten Geyikoğlu, "Spor alanı öğretim programları, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıda tasarlanmıştır. Bireyler kazandıkları güncel mesleki yeterlikler doğrultusunda istihdam edilebileceklerdir. Spor alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye mesleki yeterlikler kazandıracak eğitim ve öğretim olanağı sunulmuştur" dedi.